Black Mirror'ın yaratıcısı: Yeni sezonda diziyi hafiften sıfırladık

Dizinin Britanyalı yaratıcısı, orijinal formülden "biraz sıkıldığını" itiraf ediyor

2011’de ilk kez izleyicilerin karşısına çıktığında Black Mirror büyük bir yankı uyandırmıştı (Netflix)

Black Mirror'ın yaratıcısı Charlie Brooker, popüler distopik dizisinin "hafif bir sıfırlamayla" döneceğini açıkladı.

Nisanda yapılan açıklamada, 4 yıllık aradan sonra ünlü antoloji dizisinin yepyeni 6. sezonunun yayımlanacağı duyurulmuştu.

Britanya'nın Sunday Times gazetesine verdiği röportajda Brooker, orijinal formülünden "biraz sıkıldığını" itiraf ettikten sonra işleri biraz karıştırmaya hazır olduğunu söyledi.

Westworld'ün adını anan Brooker, "Biraz Black Mirror'a benzeyen çok fazla dizi var ama ezici bir profesyonel kıskançlık duyacağım ve sinirleneceğim için hiçbirini izlemeyeceğim" dedi.

Aynı argümanlara öylece tekrar ve tekrar değinmek istemedim. Mesela, 'Ya bu uygulama hayatınızı mahvetmişse?' gibi. Ya da, 'Hey, bak! Meğer sanal gerçekliğin içindeymişsin' gibi. Bu yüzden hafiften sıfırlandı.

Aaron Paul, Anjana Vasan, Annie Murphy, Auden Thornton, Ben Barnes, Clara Rugaard, Daniel Portman, Danny Ramirez, Himesh Patel ve John Hannah gibi birçok yeni yüzü ağırlayan gelecek sezonda, Brooker yeniden ilk hedefine nişan alacak: Televizyon.

Brooker, Schitt's Creek dizisinin yıldızı Murphy'nin rol aldığı "Joan is Awful" (Joan Berbat) adlı bölümün Hulu'nun mini dizisi The Dropout'un belli bir sahnesinden esinlendiğini paylaştı.

Sahneyi hatırlatan Booker, "Amanda Seyfried, Elizabeth Holmes'u canlandırıyordu ve müzikle dans ettiğini gösteren bir kesit vardı" dedi.

Şöyle düşündüm, 'Bunu Elizabeth Holmes olarak izlemeniz çok garip olurdu'. Bunu gerçekten de yapıp yapmadığını bilmiyorlar, sadece budala bir karakter olayı kapsamında uydurmuşlar. Eğer Elizabeth Holmes olsaydınız bu, arkanızda bıraktığınız tüm o korkunç dolandırıcılıkların açığa açıkması kadar sinir bozucu bir şey olurdu. Beni de gerçekten rahatsız ederdi.

"Dolayısıyla 'Joan is Awful' bölümü, bugün Joan'ın başına gelenlerin, bir Hollywood yıldızının rol aldığı bir diziye dönüşmesiyle alakalı. Dizi kelimenin tam manasıyla Hollywood yıldızının televizyonda oynadığı sırada, konu alınan kişinin kendi evinde televizyonu açıp Joan is Awful adlı diziyi oynatma tuşuna basması noktasına kadar ilerliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brooker röportajın bir başka yerinde, Netflix müdahil olup diziyi hevesle kabul etmeden önce Channel 4'ün yapımı "bifiil iptal ettiğini" öne sürdü.

Dizinin yaratıcısı, "Geribildirim geldiğinde pek de Black Mirror yanlısı olmadıkları ve 4 bölüm için artık para tahsis etmeyecekleri bize söylenmişti" dedi.

Dizinin yönetici yapımcılarından Annabel Jones da şunları kaydetti:

Kaygılarının ne olduğunu anlama gayretiyle, fikirlerinin neden Black Mirror'dan yana olmadığını tartışma amacıyla toplantı ayarlamaya çalışıyorduk.

Dizinin birçok ödül kazandığı ve genel anlamda gerçekten olumlu karşılandığı düşünüldüğünde bu tuhaftı. Kanalın bir izahta bulunmadığını düşünüyorum. Ayrıca desteğimizi yitirmiş hissediyorduk.

Black Mirror'ın 6. sezonu haziranda Netflix'te yayımlanmaya başlayacak.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU