Zelenski ve Poroşenko'nun Kırım'daki mülkleri açık artırmayla satılacak

Kırım Valisi, "Rus devletine karşı yıkıcı faaliyetlerin" karara gerekçe olduğunu söyledi

Zelenski, 2019 seçimlerinde yarıştığı Petro Poroşenko'ya karşı oyların yüzde 73'ünü almayı başarmıştı (Reuters)

Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'da Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve eski Ukrayna Başbakanı Arseni Yatsenyuk'a ait mülkler açık artırmayla satılacak.

Kırım Valisi Sergey Aksiyonov, Poroşenko'ya ait malların satılmasına ilişkin yasal gerekçenin Rus devletine karşı girişilen "kanıtlanmış yıkıcı faaliyetler" olduğunu söyledi.

Russia 24'e konuşan Aksiyonov, "Müzayedede Poroşenko, Yatsenyuk ve diğerlerine ait tatil köyleri ve üretim tesisleri de dahil olmak üzere birçok ilginç parça satışa çıkacak" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kırım Valisi, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye ait bir teras katının da satışa çıkarılacağını doğruladı.

Aksiyonov, satışların açık artırma usülü gerçekleşmesinin "nispet olsun diye" yapılmadığını, sadece Rusya ve Kırım'ın çıkarlarının düşünüldüğünü söyledi.

Ukrayna'nın en zengin kişilerinden biri olan Petro Poroşenko, 2014'ten 2019'a kadar Ukrayna Devlet Başkanı olarak görev yapmıştı. Poroşenko'nın gemi inşa şirketine ait olan Sivastopol Tersanesi, Kırım'ın ilhak edilmesinin ardından Rusya tarafından kamulaştırılmıştı.

Kırımlı yetkililere göre Zelenski ailesinin Yalta'da lüks bir dairesi bulunurken, Yatsenyuk ise kentteki bir sinemanın sahibi konumunda. Her iki mülk için de geçen yıl Rus yetkililer tarafından kamulaştırma kararı alınmıştı.

Ukrayna Parlamentosu geçen yıl benzer bir girişime imza atarak ülkedeki Ruslara ait mülklerin kamulaştırmasının önünü açan bir yasa çıkarmıştı. Parlamento, yasaya gerekçe olarak Rusya'nın sürdürdüğü işgal harekatını göstermişti.


Independent Türkçe, RT, İzvestiya

DAHA FAZLA HABER OKU