House of the Dragon'ın yıldızı, babasının ölümünden ilham aldığını söyledi

Oyuncu, Game of Thrones'tan önceki olayların anlatıldığı dizide Kral I. Viserys Targaryen'i canlandırıyor

Paddy Considine (HBO)

Paddy Considine, babasını "zor" bir şekilde kansere kaybetmesinin House of the Dragon'ın ölüm döşeği sahnesine nasıl ilham verdiğini anlattı.

49 yaşındaki Britanyalı oyuncu, Game of Thrones'tan önceki olayların anlatıldığı dizinin ilk sezonunda sağlığı hızla bozulan Kral I. Viserys Targaryen'i canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Lord of the Tides adlı 8. bölüme kadar bir gözünü, yüzünün yarısını ve saçlarının çoğunu kaybeden Kral Viserys kelimenin tam anlamıyla dağılıyor.

Nihayetinde, her şeyin sonunda uykusunda cüzzama yenik düşüyor.

Considine, Variety'ye verdiği yeni röportajda babasının kanserden ölmesinin ve onun "yavaşça çöküşünü" izlemenin Kral Viserys'ın son anlarını canlandırmasını nasıl etkilediğini anlattı.

Oyuncu, "Babam gerçekten savaşıyordu" dedi.

Hemşireler gelip 24 saati kaldığını söyledi. Sonra üç gün geçti ve bize bakıp 'Onu neyin ayakta tuttuğunu bilmiyoruz' dediler.

Considine, "Bir gün gözlerinin içine baktığımı hatırlıyorum ve ona sadece 'Baba...' dedim, bu çok zor [uzun bir duraklama]. Ama dedim ki 'Baba, bırak kendini. Bırak kendini baba' dedim" diye anlattı.
 

Kral Viserys
Paddy Considine, House of the Dragon'da Kral Viserys rolünde (HBO)​​​​​​​

 

Ve yapamadı. Bırakmak istemedi. Bilirsiniz, bu büyük bir şey ama hayatında birkaç kez kendi canına kıymaya teşebbüs etmişti. Ve sonra onu ölürken gördüğümde, en sonunda 'Aslında gerçekten yaşamak istiyorum' diye mi yoksa 'Ölmekten çok korkuyorum lan' diye mi düşündüğünden emin değildim.

Considine, bugün bile hâlâ bunu bilmediğini itiraf etti.

Ama bazen biri öldüğünde, biliyorlarmış gibi geliyor. Bir köpeğin kendi başına ölmeye gitmesi gibi. Viserys'te bunu çok fazla hissettim.

Ölen birini, "özellikle de uzun süreli bir ölümü" canlandırmanın "tuhaf" deneyiminden söz eden oyuncu, "neredeyse bayılacağı için setten alınıp düzenli olarak temiz havaya çıkarılması gerektiğini" anlattı.

Considine, "Oksijen seviyem düşmeye başlıyordu" diye açıkladı.

Sanki beyniniz vücudunuza hasta olduğunuzu söylemeye başlıyor. Gerçekten çok tuhaf.

2022'deki başarılı çıkışının ardından House of the Dragon ikinci sezon onayını hemen aldı.

Öte yandan dizinin senaristi ve Game of Thrones kitaplarının yazarı olan George R.R. Martin'in kısa süre önce doğruladığı üzere, Amerikan Yazarlar Birliği'nin devam eden grevi nedeniyle yapım halen beklemede.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU