Erdoğan: Kılıçdaroğlu TRT'de bizim terör örgütleri ile görüştüğümüzü iddia ediyor, ispatlayamazsan namertsin

Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Erdoğan'dan, "Bizi televizyona çağırıyorsun, sana şöhret minderi vermeye niyetimiz yok" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Güçlü Sanayi Güçlü Türkiye” İstanbul Buluşması'nda konuştu.

14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhur İttifakı'nın kazandığı milletvekili sayısını hatırlatan Erdoğan, "Her şeyden önce milletimiz parlamentoda 323 vekil ile tercihini Cumhur İttifakı'ndan yana yaptı. Sizin yasama olarak parlamentoda bir şey yapma şansınız yok. Milletimiz bu iradeyi Cumhur İttifakı'na verdi. Koalisyon günlerine, eski Türkiye günlerine hayır diyerek cumhurbaşkanlığı sistemine yeniden onay vermiştir" dedi.

Kılıçdaroğlu'na tepki: İspatlamazsan namertsin

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TRT'deki konuşmasını da eleştiren Erdoğan şunları söyledi:

Sayın Kılıçdaroğlu, TRT'de bizim terör örgütleri ile görüştüğümüzü söylüyor. Bunu ispatlayamazsan namertsin. Bizim terör örgütleri ile temsilcileri ile görüşme yaptığımızı ispatlamak müddei iddiasını ispatla mükelleftir. İspatlayamazsan namertsin. Biz terör örgütleri ile görüşme değil onları inlerinde vurmadık. Sen ise Kandil'den talimat alarak bunların parti binalarına bile değil parlamentoda odalarında görüşme yapıyorsun. Beraber yol haritasını çiziyorsun. Asla bizim terör örgütleri ile bir araya gelmemiz kozmik odalarda toplantı yapmamız sözkonusu değildir.

Kılıçdaroğlu'nun karşıya karşıya televizyona çıkma çağrısına da yanıt veren Erdoğan, "Bizi televizyona çağırıyorsun. Şöhret olmak istiyorsun. Sana şöhret minderi vermeye niyetimiz yok" ifadelerini kullandı.

"Montaj video" açıklaması

Erdoğan, AK Parti mitinglerinde "Kılıçdaroğlu'nun reklam filmine yapılan montaj görüntilerini" paylaşması ile ilgili de şunları söyledi:

Kafası zehir gibi çalışan gençlerimizin yaptığı video üzerinden kaset kumpas geçmişinin üzerini örtmeye çalışıyor. CHP'den ayrılarak aday olan birisine dün yaptıkları ortada. Kandil'deki elebaşlarının kendisine yaptığı destek çağrıları 14 Mayıs sonrası da devam etti. Erdoğan'a böyle bir destek mesajı yayınlanmıyor. Zaten böyle bir desteği kabullenmeyiz. Bize milletimizin desteği yeter. 

Sığınmacılar açıklaması: İnsani, vicdani, islami bir yönünün olması gerektiğine inanıyoruz

Türkiye'deki sığınmacıların durumu ile ilgili de konuşan Erdoğan,  "Kuzey şu anda briket evler yaptık. Bunu sivil toplum kuruluşlarımızla yaptık. Katar destekli 1 milyon Suriyeliyi alabilecek konut yapma çalışmalarımız devam ediyor. Suriyelilerin gönüllü gidişinin altyapısını oluşturduk. Kovarak değil, cebren değil. Almanya'sı Avrupa'sı ülkelerine nasıl davet ediyorsa aynısını yapalım dedik. İnsani, vicdani, islami bir yönünün olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasını değerlendiren Erdoğan, "Tek vasfı sığınmacı düşmanlığı olan birini yanına aldı" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU