Turistin kurtardığı yavru bizon sürüsü tarafından reddedilince itlaf edildi

Yellowstone Milli Parkı'ndaki bizon, nehirden geçerken sürüsünden ayrı kaldı

Turistin fotoğrafını paylaşan ABD Milli Park Hizmeti, 20 Mayıs'ta Yellowstone Milli Parkı'nda olan herkesi kendileriyle temasa geçmesini istedi (ABD Milli Park Hizmeti)

ABD'deki Yellowstone Milli Parkı'nda kimliği belirsiz bir kişinin kurtardığı yavru bizon itlaf edildi. ABD Milli Park Hizmeti'nin iki gün önce yaptığı açıklamaya göre olay 20 Mayıs'ta gerçekleşti.

Yellowstone'nun Wyoming'deki bölümünde yavru bizon, sürüsü nehirden geçerken annesinden ayrı kaldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

50'li yaşlarda olduğu düşünülen bir turist, müdahale ederek suyla mücadele eden bizonu nehirden çıkardı. Görgü tanıkları, adamın ve bazı ziyaretçilerin bizonu okşadığını söyledi. 

Sürünün geri kalanı beklerken yavrunun ve annenin birbirine seslendiği duyuldu. Ancak yavru, sürü tarafından reddedildi. Yetkililer, hayvanın daha sonra arabalarla yayaları takip ettiğini ve tehlike yarattığını bildirdi. 

Park görevlilerinin yavruyu sürüye tekrar katma girişimleri sonuçsuz kalınca hayvanın öldürülmesine karar verildi.

ABD Milli Park Hizmeti kurallarına göre ziyaretçilerin bizon ve geyik gibi hayvanlardan en az 25 metre uzak durması gerekiyor. İnsanların, ayı ve kurt gibi hayvanlarla da arasına en az 100 metre mesafe konması isteniyor. ABD Milli Park Hizmeti, hayvanlara yaklaşmanın yaban hayatını etkileyebileceğini belirtiyor:

İnsan müdahalesi, yaban hayatında yavruların reddedilmesine yol açabiliyor.

Yavru bizona müdahale eden turist bulunursa, yaban hayatına müdahale hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Turist 6 ay hapis ve 5 bin dolar para cezası alabilir.

 

Independent Türkçe, CNN International, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU