İsmail Saymaz: Özdağ, Millet'e 'Zafer' getirir mi?

Saymaz, “Özdağ'ın olumsuz bir söylemi HDP seçmenlerinin motivasyonunu kırabilir” ifadesini kullandı

Fotoğraf: CHP

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokolün sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Özdağ, Millet’e ‘Zafer’ getirir mi?” başlığıyla bir yazı kaleme alan Saymaz, “Bu anlaşmanın en büyük kazananı ZP ve Özdağ oldu. Yüzde 2.2 oyla Özdağ, 14 Mayıs'tan sonra Millet ve Cumhur ittifaklarının muhatabı olmayı başardı. Hem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile masaya oturdu. Hem Kılıçdaroğlu ile… Sığınmacılar olgusunu etkili şekilde siyasetin gündemine soktu” diye yazdı.

“Elbette Kılıçdaroğlu da kazandı” ifadelerini kullanan Saymaz şöyle devam etti:

14 Mayıs'ta motivasyonu kırılan muhalefet, Özdağ takviyesiyle moral buldu. Özdağ'ın kararı Sinan Oğan'a oy veren milliyetçileri, Muharrem İnce'nin seçmenlerini ve sandığa gitmeyen milyonları etkiler. Kılıçdaroğlu, dün Özdağ'la el sıkıştıktan sonra eski ülkücülerle de buluştu. ZP'nin ve ülkücülerin verdiği bu destek yalnızca oy katkısı sağlamaz, Kılıçdaroğlu'na yöneltilen “Kandil'in adayı” şeklindeki kirli propagandanın etkisizleştirilmesine de yardım eder.

HDP, ‘Devam’ der

Gel gör ki bu ittifakın Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma riski yok değil. HDP'yi içine alan YSP ve Türkiye İşçi Partisi'nin ikinci turda da Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini düşünüyorum. Kararlarından geri adım atmayacaklardır. Ancak HDP'nin tabanı Özdağ'la yapılan protokolden, kayyuma kapı aralanmasından ve İçişleri Bakanlığı verilmesi ihtimalinden tedirgin… Özdağ'ın olumsuz bir söylemi HDP seçmenlerinin motivasyonunu kırabilir. Nitekim YSP ve HDP adına yapılan ortak açıklamada, kayyum uygulamasına ilişkin hüküm sert şekilde eleştirildi. İki parti açıklayacakları kararı bugüne bıraktı. Diğer taraftan HDP'lileri kışkırtmak için şimdiden boykot çağrıları başladı. Hem Millet İttifakı'nın hem de Özdağ'ın sorumlu davranması ve tuzağa düşmemesi gerekiyor. Başlıktaki soruya yanıt vereyim: Özdağ, Millet'e ‘Zafer' getirir mi? Getirebilir. Fakat bir şartla: HDP'liler küstürülmezse!

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU