Sinan Oğan, New York Times'a konuştu: Sahada milliyetçi rüzgarlar estirdik

Oğan, kendisine oy verenlerin yüzde 70'inin verdiği tavsiyeyi dinleyeceğine inandığını söyledi

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Oğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turunda 2 milyon 831 bin oy almıştı (AA)

ABD merkezli New York Times gazetesi, 14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu üçüncü sırada bitiren Sinan Oğan'la konuştu.

Oğan, son üç dört günde kabine üyelerinden muhalefet liderlerine kadar birçok önemli kişiden telefon aldığını, bunların içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinin de bulunduğunu söyledi.

Oğan, "Çok yoğunum. Son 3-4 günümü üst düzey kişilerle müzakere ederek geçirdim" ifadelerini kullandı.

İkinci turda hangi adayı destekleyeceğini perşembe civarı açıklayacağını söyleyen Oğan, seçmenlerinin yüzde 70'inin önerisini takip edeceğine inandığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir adaya destek vermesi karşılığında bazı talepleri olduğunu söyleyen Sinan Oğan, bu taleplerin tamamının "milliyetçi davayı" yükseltmek için olduğunu sözlerine ekledi.

Yeni kurulacak yönetimde üst düzey pozisyon talebini de dile getiren Oğan, "Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak varken, neden bir bakan olayım?" ifadelerini kullandı.

Hangi cumhurbaşkanı adayını destekleyeceğini söylemekten kaçınan milliyetçi siyasetçi, Erdoğan'ın görev ahlakına hayran olduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanı'nı karar almadan önce başkalarına danışmadığı için eleştirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan kadar çalışkan olmadığını belirten Oğan, muhalefet liderinin karar almadan önce başka görüşlere başvurmasını ön plana çıkardı.

"Sahada milliyetçi rüzgarlar estirdik" diyen Oğan, taraflardan birine destek vermeleri için "terör bağlantılı partilerin" hükümette yer almamasını şart koştuklarını söyledi. Oğan, terör bağlantılı partiler ifadesiyle ilgili, HÜDA-PAR ve HDP'nin isimlerini dile getirdi.

New York Times, Oğan'ın ilk tur seçimlerinde elde ettiği kilit rol nedeniyle Türkiye'de hükümetin daha da sağa kayabileceğine dikkat çekti.

Haberde, muhalefetin Oğan destekçileriyle Suriyeli mültecilerin gönderilmesi gibi konularda anlaşmaya varabileceği ifade edildi ve Kılıçdaroğlu'nun çarşamba günü yaptığı "Hudut namustur" konuşmasına dikkat çekildi.

Muhalefet ortaklarından DEVA'nın parti sözcüsü İdris Şahin de New York Times'a yaptığı açıklamada, partisinin Oğan'a oy veren seçmenlere ilgili sosyolojik bir çalışma yaptığını ve ikinci tur kampanyasında bu seçmenlere ulaşmaya çalışacaklarını söyledi.


Independent Türkçe, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU