Ödeyebileceğin kadar öde mantığıyla çalışan antikapitalist kafe bir yılda kepenk indirme kararı aldı

The Anarchist adlı kafenin sahibi açıklamasını küfrederek bitirdi

Kafenin sahibi Gabriel Sims-Fewer, tecrübelerini gelecekteki projelerinde kullanacağını söyledi (The Anarchist)

Kanada'da “ödeyebileceğin kadar öde” mantığıyla çalışan kafe, bir yılda kepenk indirme kararı aldı.

Toronto'daki The Anarchist (Anarşist) adlı kafenin sahibi Gabriel Sims-Fewer, 10 Mayıs'taki açıklamada "etik açıdan iflas etmiş kaynaklardaki nesiller boyu zenginliği/çekirdek sermaye eksikliğini" suçladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mart 2022'de açılan kafe, "ödeyebileceğin kadar öde" mantığıyla müşterilerine filtre kahve satın alma imkanı tanıyordu. Gelir kaybını sübvanse etmek için diğer kahveler çeşitleri, çaylar ve hamur işi ürünlerinden ücret alınıyordu. The Anarchist, isteyenlerin herhangi bir ürün satın almadan mekanda zaman geçirmesine ve tuvaleti kullanmasına imkan tanıyordu.

Dükkanda kitap, sanat eseri, rozet ve tişört gibi ürünler de satılıyordu.

"Antikapitalist" kafe, ilk açıldığında Kanada'daki muhafazakarların ve kapitalizm destekçilerinin tepkisini çekmişti. Kafe ayrıca ücret istenen ürünlerin pahalı olduğu gerekçesiyle eleştirilmişti.

30 Mayıs'ta kapanacak kafenin sahibi Sims-Fewer, kısa ömürlü girişimi "büyük bir başarı" diye niteledi. Sims-Fewer, "kapitalizmin saf insan düşmanlığını benimsemeyen bir şekilde yaşamayı ve çalışmayı" denediğini belirtirken sözlerini küfürle noktaladı:

Zenginleri si*****. Polisi si*****. Devleti si*****. Kanada dediğimiz sömürgeci ölüm kampını si*****.

The Anarchist'in Instagram'dan konu hakkında yaptığı paylaşıma çok sayıda destek mesajı geldi. "Trajik. Şehir merkezinde zaman geçirecek antikapitalist bir mekan olmasını seven yoldaşlar kafeyi özleyecek" ve "Harika bir mekan. Kapandığını görmek beni çok üzdü" gibi yorumlar yapıldı.

 

Independent Türkçe, New York Post, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU