Kate Winslet sahneden kızına seslendi: "Gecenin ağlayan kişisi olacağım garanti"

Dün dağıtılan BAFTA Televizyon Ödülleri'nin töreninde 47 yaşındaki Britanyalı oyuncu duygusal bir konuşma yaptı

I am Ruth'ta Winslet ve 22 yaşındaki Threapleton, bir anne kızı canlandırıyor (AP)

BAFTA Televizyon Ödülleri, dün Londra'daki Royal Festival Hall'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Kate Winslet ve Ben Whishaw en iyi oyunculuk ödüllerini kazanmayı başaran isimler oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1955'ten beri Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi tarafından verilen ödüller, televizyon dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor.

Rob Beckett ve Romesh Ranganatha'nın sunuculuğunu üstlendiği yıldızlarla dolu tören, Britanya televizyonunun en iyi ve en parlak isimlerinin başkente akın etmesini sağladı. 

Sahnede duygusal konuşma

Britanya Akademisi Televizyon Ödülleri'nde Kate Winslet, I Am Ruth'ta eleştirmenlerce beğenilen performansıyla En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. 47 yaşındaki oyuncu konuşması sırasında rol arkadaşı ve gerçek hayattaki kızı Mia Threapleton'a övgüler yağdırdı.

Ödülünü kabul etmek üzere sahneye çıkan ve gözleri dolan Kate Winslet, "Konuşmamı göremediğim için gecenin ağlayan kişisi olacağım garanti" dedi. 

Eğer bunu ikiye bölebilseydim, diğer yarısını kızım Mia Threapleton'a verirdim, bunu birlikte yaptık evlat.

Kadınların yönettiği antoloji dizisi I Am...'in bir parçası olarak yayımlanan I am Ruth, sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisini ve bir anne kızın gerginleşen ilişkisini merkeze alıyor.

kate.JPG
Dominic Savage tarafından yaratılan ve 2019'da yayımlanmaya başlayan I am... üçlemesinde kadınları merkeze alan hikayeler anlatılıyor (Channel 4) ​​​​​​​


BBC hayranlarının favorisi The Traitors iki ödül kazanarak BBC'nin gecede 13 ödüle ulaşmasını sağladı. Channel 4 geceden 4 ödülle dönerken Apple TV+ kazandığı iki ödülle üçüncü sırada yer aldı.

Ben Whishaw iddialı rakipleri solladı

Aynı isimli kitaptan beyaz ekrana uyarlanan This Is Going To Hurt adlı mini dizideki performansıyla büyük beğeni toplayan Ben Whishaw, Gary Oldman, Martin Freeman, Cillian Murphy ve Chaske Spencer'ın da aralarında bulunduğu rakiplerini geride bırakarak En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Britanya'daki Ulusal Sağlık Hizmetleri'nde çalışan Adam Kay'in hikayesini anlatan dizi, 6 dalda adaylık kazanmıştı.

ben.JPG
Emmy ödüllü Britanyalı oyuncu Ben Whishaw'u tüm dünyaya tanıtan, Koku: Bir Katilin Hikayesi'ndeki rolü olmuştu (Reuters)


42 yaşındaki aktör, ödülü kazandığına şaşırdığını dile getirerek "Bu kategorideki oyuncuları çok seviyorum" dedi. Ekibine teşekkür eden Whishaw ayrıca "En çok da Adam Kay'e bu harika rolü yazdığı için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Netflix'in suç draması Dahmer zorlu rakiplerini geride bıraktı

Apple TV+ draması Bad Sisters, En İyi Drama Dizisi kategorisinde ödülle dönerken, Anne-Marie Duff da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçildi. Dizinin yaratıcısı Sharon Horgan kabul konuşmasında grevdeki yazarlara selam gönderdi ve "kardeşleriyle dayanışma içinde olduğunu" ifade etti.

Uluslararası BAFTA Ödülü The White Lotus, Wednesday ve The Bear gibi zorlu rakipleri geride bırakmayı başaran Netflix'in Dahmer - Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi'ne gitti.

14 yaşındaki oyuncuya ödül

Bad Sisters, geceden En İyi Drama Dizisi seçilerek ayrıldı. En İyi Komedi Dizisi'yse, Derry Girls seçildi. Mood, En İyi Mini Dizi kategorisinde BAFTA'nın sahibi olmayı başardı. 

Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu, Derry Girls'deki performansıyla Siobhán McSweeney seçildi. Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu'ysa henüz 14 yaşındaki Lenny Rush oldu. 


Independent Türkçe, Deadline, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU