MHP lideri Bahçeli: Türkiye'de hakkı yenmiş kimse yoktur, eğer varsa da iade etmek namus borcumuzdur

Bahçeli “Artık modası geçmiş emperyalist stratejidedir. Erdoğan’a diş geçiremezler, belini eğemezler. Cumhur İttifakı buna izin vermez, Türk milleti izin vermez” dedi

Fotoğraf: Twitter / @MHP_Bilgi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ordu'da düzenlenen mitingde konuştu.

Erzurum’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mitinginde düzenlenen taşlı saldırı için “arkasından bölücüler ve FETÖ’cüler çıkmıştır” diyen Bahçeli özetle şunları söyledi:

Son günlerde 14 Mayıs’ı kundaklamak için karanlık eller devrededir. Namussuz montajcılar, özel hayat cellatları işbaşındadır. Küresel medya, dış güçler, emperyalizme ruhunu satmış iç odaklar, sosyal medya teröristleri, ajan provokatörler, bölücü çevreler, azgınlaşmış Türk düşmanları 14 Mayıs’ta Cumhur İttifakı’nın mukadder zaferini gölgelemek amacıyla alçakça kurgu ve kumpas peşindedir. Ancak ne yapsalar boş, hangi iftirayı atsalar boşuna, milletin iradesine ket vuramayacaklar, Türkiye’nin hızını kesemeyecekler, Türk milletinin zaferini önleyemeyecekler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“CHP artık tanınmaz haldedir”

Bunlar zillet ittifakında yuvalanmışlardır. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu teröristlerle yol yürümektedir. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu zalimlerin kontrolündedir. Bu nedenle paravan adaydır, kumandalı adaydır, kukla adaydır, 7+2 formatlı kumar masasının icazetli adayıdır. Kılıçdaroğlu Türkiye düşmanlarına yakayı kaptırmıştır. Onların dümen suyuna girmiştir. Maalesef CHP artık tanınmaz ve tanımlanamaz haldedir. Aziz Atatürk’ün kurduğu parti HDP’yle tek yumurta ikizine dönüşmüştür. Mehmetlerimizin katilleri Kılıçdaroğlu için çalışmaktadır. PKK ve FETÖ Kılıçdaroğlu lehine propaganda yapmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yol açtığı Erzurum provokasyonun altından da bölücüler ve FETÖ’cüler çıkmıştır. Karşımızdaki güruh demokrasi katilidir. Karşımızdaki ittifak terör ve ihanet ittifakıdır.

“CHP ve İP yoldan çıkmıştır”

Ordu’da CHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, gelin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne birlikte sahip çıkalım. Gelin Aziz Atatürk eserlerine ve emanetlerine beraberce destek olalım. İYİ Parti’ye oy veren kardeşlerim, gelin bu şerefe siz de dahil olun. CHP ve İYİ Parti yönetimleri yoldan çıkmıştır. Bu iki parti Türkiye muhalefetinde söz kesmiştir. Yanlarına da Kandil ile Pensilvanya’yı alarak zehir ve zillet saçmaktadırlar. Oyun büyüktür. Senaryo karanlıktır. Tehlike zillet ittifakında düğümlenmiş haldedir.

 “Türkiye’de hakkı yenmiş, hakları çiğnenmiş hiç kimse yoktur”

Kılıçdaroğlu 6 Mayıs 2023 tarihinde Adana’da demiş ki: “Her hakkı teslim edeceğim, her hukuku uygulayacağım.” Sayın Kılıçdaroğlu sana göre hak nedir? Her hakkı teslim edeceğim derken muhatapların kimlerdir? Uygulamak istediği hukukun muhtevası nelerden oluşmaktadır? Türkiye’de hakkı yenmiş, hakları çiğnenmiş hiç kimse yoktur. Eğer çıkarsa onların haklarını iade etmek de namus borcumuzdur. Kılıçdaroğlu her hukuku uygulamaktan bahsetmesi maksatlıdır. Türkiye’de hukuk tektir. Elbette hukukun üstünlüğü hakim ve havidir. Kılıçdaroğlu için hak ve hukukun konusu teröristler midir? Terörist Demirtaş’ı bırakmak hangi hakkın, hangi hukukun gereğidir? Türkiye’de bölücülerin hukuku değil, milletin hukuku egemendir. Bu gerçeği hiç kimse değiştiremez, değiştirmeye de gücü yetmez, yetemez.

“Recep Tayyip Erdoğan’a Allah’ın izniyle diş geçiremezler”

Doğru zaman, doğru adam, Recep Tayyip Erdoğan’a Allah’ın izniyle diş geçiremezler, belini bükemezler, başını eğemezler. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı buna izin vermez. Türk milleti böylesi bir saldırıya asla boyun eğmez. Şunu biliniz ki, 1918’den 1923’e kadar geçen tarih serüveni ve serencamında neler olmuşsa, 15 Temmuz 2016 FETÖ darbe teşebbüsünden bugüne kadar üç aşağı beş yukarı benzerleri yaşanmıştır. Zalim hedeflerin ve hıyanet projelerinin emel ve enerjisinde hiçbir değişiklik olmamıştır.

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi istikrarı sağlamıştır”

16 Nisan 2017 tarihinde yapılan halkoylamasıyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; azgın tehlikeler ve artan tehditler mucibince tedbir alması kaçınılmaz bir tarih gerçeği haline gelen Türk milletinin bekası adına yüz yıl içinde başardığı ikinci demokratik atılımı olmuştur. Tarihin her buhranlı devrinde, Türk milleti devletiyle bir ve bütün haline gelmiştir. Şartlar içinden çıkılamaz kadar ağırlaştığı anda devleti milletten, milleti devletten ayırmanın ne kadar boş bir hayal olduğu pek çok tecrübeyle sabittir. Çok şükür mandacılar, kifayetsiz muhterisler, maceraperest milliyetsizler her zaman kaybetmişlerdir. İşbirlikçiler, iradesizler, itibarsızlar, yabancıların güdümüne binbir vaatle giren teslimiyetçi ilkesizler her defasında hüsrana uğramışlardır. 16 Nisan Halkoylaması, Türk milletinin kendi kaderine, kendi geleceğine, kendi egemenliğine aracısız, bağlantısız, fasılasız, kansız ve sarsıntısız sahip çıkma başarısını belgelemiştir. O günden bugüne Türkiye’ye yönelik tanıdık mütecaviz ve mütehakkim operasyonların seyir ve seviyesinde beklendiği üzere yoğunluk gözlenmiştir. Kuşkusuz milletine mensubiyet onuruyla bağlı her vicdan sahibi insanımız buna şaşırmamıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kabulü ve müteakiben 24 Haziran 2018 seçimleri sonrası yönetim hayatımıza resmen girmesiyle yerli ve yabancı çıkar ortakları tarihten malumu olduğumuz korkuya yeniden ve daha şiddetle kapılmışlardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi aradığımız şifadır, nitekim layık olduğumuz istikrarı sağlamıştır.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU