İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekildi: Bahaneleri kalmasın, yoksa bütün suçu bize atacaklar

İnce, "Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum, cumhurbaşkanı adaylığından çekiliyorum" dedi

Dün rahatsızlanarak programlarını iptal eden Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısında, sosyal medyada kendisi hakkında yayınlanan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

"Son 45 günde gördüklerimi 45 senede görmedim" diyen İnce, "Sahte dekontlar, olmayan bacanaklar, olmayan görüntüler, fotoğraflar. İsrailli bir porno sitesinden alıyor görüntüyü benim kelleyi kesip oraya koyuyor FETÖ'cüler.  Muhalif olmak için bunu paylaşanlar da var.  Benim böyle bir görüntüm, ses kaydım yok. Özel hayatın gizliliği falan değil bu, iftira. Bu gerçek değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti benim itibarımı koruyamamıştır. Bir yurttaşının, bir cumhurbaşkanı adayının itibarını korumakla görevlidir devlet, medya, emniyet... Alenen iftira! 5 milyon dolarlık dekont. Yazıyor geçiyor adam, nerede bu savcılar" diye konuştu. 

Memleket Partisi'nin Türkiye'nin geleceği için Meclis'te yer alması gerektiğini söyleyen İnce, "HDP var, CHP listelerindeki 77 Saadetli Gelecekli DEVA'lı var. AKP var. Atatürkçüler azınlıkta olacak Meclis'te. Türkiye'nin sigortası Memleket Partisidir. Mutlaka o Mecliste olmalıdır. Kim saldırırsa saldırsın, istedikleri kadar montaj kaset, montaj dekont yapsınlar, Memleket'e her evden bir oy istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Adaylıktan çekiliyorum"

Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili de şunları söyledi:

Atılan iftiralara, "Saraydan para aldı, görevini yapıyor çekilemez" diyenlere, bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum. Benim bu kumpaslardan, montajlardan, sahte dekontlardan korktuğum yok. 45 gündür direniyorum. Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum.  Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim. Ne Cumhur ne Millet tek yol memleket dedim. Atatürk'ün yolundan dedim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde, seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Bahaneleri kalmasın. Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum, cumhurbaşkanı adaylığından çekiliyorum.

Partisinin genel merkezinden ayrılan İnce, kapıda bekleyen parti mensupları ile bir araya geldi. Partilileri teselli eden İnce, "Ağlamayın, üzmeyin beni" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU