Erdoğan'dan "Muharrem İnce" yorumu: Doğrusu üzüldüm, keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi

"Gıda ve konutlardaki yükseliş bizi de rahatsız ediyor. Seçim sonrası kiraları artıranların üzerine çok çok farklı gideceğiz. Bunların önüne yasaklarla gidemeyiz. Daha çok konut yapacağız ki kiralar düşsün"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Pursaklar'da düzenlenen mitinginde konuştu.

Konuşmasında Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamalarda bulunan Erdoğani, "Milletimiz geleceğine göz dikenleri affetmez, kendisiyle değil terör örgütleriyle yürüyenleri affetmez. Bu ülkeyi böldürtmeyiz. Bay Bay Kemal biz bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz" dedi.

"Asıl sorunumuz enflasyon" diyen Erdoğan, "Gıda ve konutlardaki yükseliş bizi de rahatsız ediyor. Seçim sonrası kiraları artıranların üzerine çok çok farklı gideceğiz. Bunların önüne yasaklarla gidemeyiz. Daha çok konut yapacağız ki kiralar düşsün. Daha çok üretim yapacağız ki gıda fiyatlarında sert iniş çıkışlar olmasın. Bunların da üstesinden biz geleceğiz. 21 yıldır nasıl bunları çözdüysek yine biz çözeriz. Herkesin hak ettiği refah seviyesine yine biz çıkartırız. Bunları söylerken elbette insanımızın günlük hayatında karşısına çıkan sıkıntıları görmezden gelmiyor değiliz. Ekonomik olarak hala ayaklarının üzerinde durabilecek başka yer var mı bilmiyorum. Yıkılmadan atlattığımız her badire önümüze yeni fırsatlar çıkarıyor. Dünyadaki gelişmeleri kendi lehimize çevirdik" ifadelerini kullandı.

"Evlatlarınızın geleceği için küskünlükleri bir tarafa bırakın, sandıklara sarılın"

"Karşımızda bizim 21 yılda yaptıklarımı 21 haftada yıkacak bir zihniyet var" diyen Erdoğan seçmenlere seslenerek şunları söyledi:

Aman ha kendinizin ve evlatlarınızın geleceği için küskünlükleri, kırgınlıkları bir tarafa bırakın ve sandıklara sıkı sıkıya sarılın. Demek ki kumar masasında oturmaya alışkın olanlar yine kumar masasında oturmaya devam ediyor. Meral hanım masadan ayrılamadı. Aynı şekil "noter değil" dedi. Oradan da ayrılamadı.

Bu CHP LGBT'ci, İYİ Parti, HDP yanlarındaki küçük ortaklar LGBT'ci.AK Parti, MHP'ye LGBT sızamaz. Biz aile kurumunun kutsiyetine inanan bir ittifakız. Bunun için adımları seçim sonrası atacağız. Bu adımlarla beraber güçlü aileleri kuracağız. Diğerleri için böyle bir dert yok. Onlar için her şeyden önce LGBT'ci olmak kendi şerefidir. Milletinin hayrına tek işi olmayandan hayır gelmez. Seçim sonrası bu ekibin tamamını tarihin tozlu sayfalarına kaldırarak ülkemize ayrı bir hizmet edeceğiz.

Erdoğan'dan "Muharrem İnce" yorumu: Doğrusu üzüldüm, keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi

Erdoğan daha sonra partisinin Ankara Mamak - Altındağ mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili yorumlarda bulunan Erdoğan, "Adaylardan bir tanesi adaylıktan çekilmiş. Niye çekildi anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi. Biz yola diğerleri ile devam ediyoruz. Önemli olan milletimin vereceği karar" dedi.

Erdoğan konuşmasında ayrıca, "Çirkefleşen, çirkinleşen taraf kaybedeceğini anlayan taraftır. Kimi FETÖ usulü kaset ile çirkinleşiyor, kimi kürsüde diliyle çirkinleşiyor, kimi sokakta insanımıza sataşarak çirkinleşiyor. Siz ülkemizdeki siyasi iklime bakın ve kimin çirkinleştiğine karar verin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın mitinginde İnce'ye destek

Erdoğan'ın konuşması sonrası yapılan anonsta ise cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye destek verildi.

Anonsta şu ifadeler kullanıldı:

7'li Masa'yı FETÖ öyle bir kuşatmış ki, bugün Muharrem İnce'yi adaylıktan çektirdiler. İnce'ye gönül verenlere sesleniyoruz, sizin yeriniz şantajcıların kasetçilerin yanı değil milletin adamı Erdoğan'ın yanıdır.

 

Ankara'daki ikinci mitinginde Sincan'da yurttaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan topu Kılıçdaroğlu'na attı.

"Kasetle geldi şimdi de Cumhurbaşkanı adaylarından birini saf dışı bıraktı" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: 

Kendilerinden olanlara bile acımıyorlar, dün kasetle koltuktan indirilenler, şimdi de yine kaset kumpasıyla, ne yaptılarsa bir adayı çekilmeye mecbur bıraktılar. Bay bay Kemal sen kasetle geldin bunu biliyoruz ama benim milletim seni bu sefer seni kasetle inşallah bir yerlere getirmeyecek sana bay bay diyecek.

Bay bay Kemal bu teröristlerle el ele kol kola yürüyor. CHP içindeki Mustafa Kemal'e inananlar, bunun hesabını soracaklar. İşte karşımızdaki tablo bu, milletimizin bu zata ülkesini teslim etmeyeceğine yürekten inanıyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU