Doktorlardan sonra mühendisler de gitmek istiyor: Oran yüzde 70

"Yurt dışına gidip Uber yapmak, hizmet sektöründe çalışmak, Türkiye’de mühendislik yapmaya yeğ görülen bir durum."

Fotoğraf: ANKA

Makine Mühendisleri Odası (MMO) tarafından hazırlanan rapora göre, 18-31 yaş aralığında İstanbul’dan ayrılıp farklı bir şehre veya ülkeye taşınmak isteyen mühendislerin oranı oranı yüzde 70.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı MMO İstanbul Şubesi öncülüğünde Ancreva Danışmalık şirketi tarafından hazırlanan 'İstanbul’da Yaşayan Mühendisler Araştırması 2023 Raporu', bugün düzenlenen toplantıyla kamuoyuna paylaşıldı. Rapor hakkında sunum yapan MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tataroğlu, üyelerinin yüzde 65’inin geçim sıkıntısı yaşadığını söyledi.

Tataroğlu, şu bilgileri aktardı:

"Makine, endüstri, uçak, uzay mühendisliği yapan bir topluluğun yüzde 65’i geçim sıkıntısı yaşıyor. 30 bin üyemizin yüzde 46’sı İstanbul’da kalmak istiyor. O da muhtemelen aile, işte eşinin çalışması, çocuğunun olması gibi nedenlerden yani burada ülkede veya şehirde kalmak istemeyen üye sayımız yüzde 55. Her geçen gün artıyor. İstanbul’dan ayrılıp farklı bir şehre veya farklı bir ülkeye taşınmak isteyenlerin 18- 31 yaş aralığında da oranı yüzde 70. Yani genç meslektaşlarımızın yüzde 70’i burada yaşamak istemiyor. Yine bir önemli bilgi. Diyelim ki, yurt dışına gitmek istiyor. Bu 18- 31 yaş aralığında yurt dışına hiç çıkmamış üye sayımız yüzde 91. urt dışına gidip Uber yapmak, yurt dışına gidip hizmet sektöründe çalışmak, Türkiye’de mühendislik yapmaya yeğ görülen bir durum."

ANKA

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU