Netflix'ten "Hallyu" adımı: Güney Kore yapımlarına 2,5 milyar dolar yatırım

Güney Kore içerikleri "Hallyu" ya da Kore dalgası diye biliniyor

İlk 28 günde 1,65 milyar saat izlenen Squid Game, halen Netflix'in en çok izlenen dizisi konumunda (Netflix)

Netflix, Güney Kore'ye yatırımı artırma kararı aldı. Dijital yayın platformu, Güney Kore yapımlarına gelecek 4 yılda 2,5 milyar dolar yatırım yapılacağını dün duyurdu.

Ülkeye 2016'da giren Netflix, bu miktarın şimdiye kadar yapılan yatırımın iki katı olduğunu bildirdi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'yi ziyaret eden Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'la görüşen Netflix CEO'su Ted Sarandos, Güney Kore yapımı dizi, film ve programlara destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Sarandos, Squid Game ve The Glory gibi dizilerin süksesine dikkat çekerek Güney Kore pazarının başarısının devam edeceğine güvendiklerini ifade etti.

Yoon ise Sarandos'la görüşmesini "çok anlamlı" diye niteledi. Güney Kore Devlet Başkanı şöyle konuştu:

Yeni yatırım Güney Kore içerik endüstrisi, üreticileri ve Netflix için harika bir fırsat. Netflix'in fevkalade yatırım kararından çok memnunuz.

Güney Kore'den dünyanın farklı bölgelerine yayılan K-içerikler "Hallyu" ya da Kore dalgası diye biliniyor. Bunlar arasında müzik, sinema, dizi, çizgi roman, kozmetik ve yemek gibi birbirinden farklı pek çok kültürel ürün mevcut. 

Özellikle eğlence endüstrisi son yıllarda dünya genelinde adını duyurdu. Squid Game ve All of Us Are Dead gibi dizilerin yanı sıra BTS ve Blackpink gibi K-pop grupları büyük nbaşarıya ulaştı.

2019 yapımı Parazit (Parasite) 92. Oscar Ödülleri'nde En İyi Film dahil 4 ödül kazandı. Böylece ilk kez İngilizce dışındaki bir dille çekilen yapım, En İyi Film ödülünü kazandı. 

 

Independent Türkçe, Reuters, CNN International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU