Jake Gyllenhaal, Guy Ritchie'nin yeni savaş filmi için verdiği sıradışı tavsiyeyi açıkladı

Oyuncu, Ritchie'nin filmi için "Senaryo 50 sayfa geldi. Tamamen yazılmış bir senaryo bile değildi" dedi

Jake Gyllenhaal, Britanyalı yönetmen Guy Ritchie'yle çalışmanın kendisini "koyvermeye" iten yaratıcı süreci hakkında konuştu.

Gyllenhaal, Ritchie'nin son filmi Antlaşma'da (The Covenant) Afgan bir tercümanla birlikte Taliban güçleriyle mücadele eden, ABD ordusundan bir çavuşu canlandırıyor.

Popüler YouTube programı Hot Ones'a verdiği yeni röportajda oyuncuya, aktörlere "keşfetmeleri için çok fazla alan" tanıyan bir yönetmenle çalışmanın "ürkütücü" mü yoksa "özgürleştirici" mi olduğu soruldu.

Gyllenhaal, "İşimle ilgili sevdiğim şey, çok farklı düşünce yapılarından kişilerle çalışabilmek" diye yanıt verdi.

Guy'la çalışmak, daha önce yaptığım hiçbir şeye benzemiyordu. Bana 'Hiçbir repliğini ezberleme' dedi ve senaryo 50 sayfa geldi. Tamamen yazılmış bir senaryo bile değildi.

Oyuncu şöyle devam etti: 

Genelde senaryolar 110 sayfa falandır ve ilk gönderdiğinde 'Bu da ne' dedim ve sonra o da 'Sete gel, her gün üzerinde çalışalım, sonra da çekeriz' dedi. Hayatımda bana en çok ilham veren yaratıcı deneyimlerden biriydi.

42 yaşındaki oyuncu, halihazırda eski bir UFC dövüşçüsünü canlandırdığı Bar Fedaisi'nin (Road House) yeniden çevrimini de çekiyor.

Yıldız oyuncu, kısa süre önce UFC 285'te eski UFC dövüşçüsü Jay Hieron'la beraber tartıya çıkarak dövüş sporları hayranlarını şaşırtmıştı.

Gyllenhaal, tartıya çıkarken kalabalığa bağırmış ve Hieron'un karakteri de tartıldıktan sonra ikili kurgusal bir münakaşa sergilemişti. Daha sonra ünlü oyuncu, filmde de rol alan Conor McGregor'la gerçek dövüşleri izlemişti.

Antlaşma'nın 21 Nisan'da uluslararası çapta Amazon Prime Video'da, 28 Nisan'daysa Türkiye sinemalarında yayımlanması planlanıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU