Abdulkadir Selvi: Orada dur Ebubekir Hoca

Selvi Ebubekir Sofuoğlu’nun paylaştığı tweet’i değerlendirdi

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Özlem Zengin, Derya Yanık ve Çiğdem Erdoğan Atabek’in fotoğraflarını kullanarak, “Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kâbe’nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar...” şeklinde tweet paylaşan Ebubekir Sofuoğlu’na tepki gösterdi.

Selvi yazısında, “Özlem Zengin’in düşüncelerine karşı olabilirsin, Derya Yanık’ı eleştirebilirsin ama bu kin, bu öfke niye? Gayrimüslimlere dahi dinlerinden dolayı uzak durabilirsin. Ama tehdit edemezsin. Ebubekir Sofuoğlu’nun bir cebinde cennet, diğer cebinde cehennem. İstediğini cennetine alıyor, istemediğini cehenneminde yakıyor. Bu yetkiyi kimden aldı bilmiyorum ama Ebubekir Sofuoğlu’nun bu tarzı sevgi dini olan İslam’a, şefkat peygamberi olan Hazreti Muhammed’in tebliğ yöntemlerine uyuyor mu?” diye sordu.

“Ebubekir Sofuoğlu bir süre önce de ‘Üniversiteler neredeyse fuhuş evleri’ diyen çirkin mi çirkin bir ithamda bulunmuştu” hatırlatmasında bulunan Selvi şöyle devam etti:

Siz fuhuş yuvası olduğunu iddia ettiğiniz üniversitedeki gençlere İslam’ı nasıl sevdireceksiniz? Nasıl anlatacaksınız? Başörtüsü mücadelesinin içinden gelen Özlem Zengin’e, Derya Yanık’a, Çiğdem Erdoğan Atabek’e tahammülünüz yoksa bu ülkede kadınlar kendini nasıl güvende hissedecek? Taliban kafasının, IŞİD zihniyetinin kadınlar üzerinden İslam’a verdiği zararın farkında değil misiniz?

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU