Netflix'in yeni dizisi Beef, Rotten Tomatoes'ta neredeyse mükemmel puana ulaştı

Eleştirmenler, Netflix'in "Squid Game'den bu yana en iyi yeni dizisinin" bu olduğunu söylüyor

(Andrew Cooper/Netflıx)

Netflix'in son dizisi, Rotten Tomatoes'ta neredeyse mükemmel puan alarak şimdiden izleyiciler arasında sükse yaptı.

6 Nisan Çarşamba günü dijital yayın platformunda gösterime giren Beef, yapımcılığını A24'ün üstlendiği bir kara komedi. Dizide, komedyen Ali Wong ve Minari'yle tanınan oyuncu Steven Yeun trafikte kavga eden iki yabancıyı canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu haber yazıldığı sırada Beef, eleştirileri derleyen internet sitesi Rotten Tomatoes'ta eleştirmenlerin oylarıyla oluşturulan Tomatometre'da yüzde 99'luk bir puana sahip. İzleyicilerin incelemelerine dayanan puanıysa yüzde 96.

Eleştirmenler, hem dizinin senaryosunu hem de Yeun ve Wong'un performanslarını överken Beef'in bu yılki Emmy Ödülleri'nde en güçlü aday olduğunu belirtiyor.

Melanie McFarland, Salon için yazdığı yazıda şunları belirtti:

Gelecekte bir gün akademisyenler Beef'i, 21. yüzyılın başlarındaki kolektif ruh halinin; toplum genelinde süregelen ve giderek kötüleşen pandemi öfkesinin TV'de ikna edici bir şekilde damıtılmış hali olarak görebilir.

Abartılı mı geldi? Belki de öyle. Ama sizi öfke spektrumunu çılgınca, güzelce ve delice aktarırken büyük ölçüde odağının netliğini koruyan başka bir dizi bulmaya davet ediyorum.

Brian Tallerico ise RogerEbert.com'da, "Steven Yeun, rahatlıkla neslinin en iyi aktörlerinden biri ve burada çok etkileyici kararlar veriyor" diye yazdı.

Wong, ilk bölümden son bölüme kadar her an Yeun'la uyumlu. Bu kesinlikle Wong'un kariyerindeki en iyi oyunculuk performansı ve umarım gelecekteki işbirlikleri açısından ona düzinelerce kapı açar.

 

Beef
Ali Wong, Beef'te (Andrew Cooper/Netflix)​​​​​​​


Öte yandan British GQ'dan Jack King, Netflix'in Squid Game'den bu yana en iyi yeni dizisinin Beef olduğunu söyledi.

King "O halde Tanrı'ya şükürler olsun ki Steven Yeun (gördüğüm kadarıyla hiç eskimeyen bir ifade) ve Beef var. Beef, bu yayın platformunun orijinal programlarındaki formuna Russian Doll benzeri dönüşünü temsil ederken, 2020 tarihli Squid Game'den beri çıkardıkları tartışmasız en iyi yeni dizi" diye yazdı.

Asyalı Amerikan'ların son birkaç yıldır ortaya çıkan, medyadaki yeni dalgasını memnuniyetle karşılıyorum... Beef, trendi çok iyi yakalayan A24 stüdyosundan yaratıcı bir drama-komedi. Los Angeles'ta yaşanan tipik bir trafik kavgası olayından yola çıkan dizi 30 dakikalık 10 bölümden oluşuyor.

Beef halen Netflix'te yayında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU