NBA'in en yaşlı oyuncusuna son maçında sallanan sandalye hediye edildi

42 yaşındaki Udonis Haslem, NBA'de sadece Miami Heat forması giydi

Miami Heat'in Udonis Haslem'ın 40 numaralı formasını gelecek sezon emekli etmesi bekleniyor (AP)

NBA'daki en yaşlı oyuncu unvanını taşıyan Udonis Haslem, kariyerinin son normal sezon maçına dün çıktı. Miami Heat yıldızına burada takım arkadaşı Bam Adebayo tarafından sallanan sandalye hediye edildi.
 


Orlando Magic maçının öncesinde Haslem için düzenlenen törende sandalyeyi takım maskotu Burnie getirdi. Sandalyeye efsanenin forma numarası olan 40 sayısının işlendiği görüldü. Ünlü basketbolcunun Miami Heat formasıyla şampiyonluğa ulaştığı 2006, 2012 ve 2013 yılları da sandalyede görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sandalye takdim edilirken Adebayo, "İşte dostum otur" dedi. Haslem ise ilk önce saha kenarındaki bir diğer Miami Heat efsanesi Dwyane Wade'in oturmasını istedi. Ancak 42 yaşındaki basketbolcu daha sonra sandalyeye oturdu.

Basketbol yıldızı sandalyenin getirilmesinden önce yaptığı konuşmada destekçilerine teşekkür etti:

İster ilk 5'te yer alayım, ister yedek kulübesinden geleyim ister hiç oynamayayım siz her zaman arkamı kolladınız ve sevginizi gösterdiniz. Benim için bu paha biçilemez.

Haslem bütün kariyerini Miami Heat'te geçirirken son yıllarda soyunma odası ve kenarda liderlik yaparak takımına katkı sağlıyordu. Basketbolcu bu sezon sadece 7 maçta çıktı. Son maçta Orlando Magic karşısında 24 sayı atan Haslem, 2009'dan beri en yüksek skorunu elde etti. Kadroda bulunsa da Haslem'ın play-in ve play-off aşamasında süre alması beklenmiyor.

 

Independent Türkçe, New York Post, Yahoo Sports

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU