Ukraynalı hackerlar, Ruslara drone alan hesabı hackledi: 25 bin dolarlık dildo sipariş edildi

Hesabı ele geçirilen Rus gönüllü Mihal Luçin, bombalı saldırıda öldürülen blog yazarı Tatarski'nin arkadaşıydı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emiryle başlayan savaşta, Rus ve Ukraynalı hackerlar da karşılıklı siber saldırılara devam ediyor (Reuters)

Ukraynalı hackerlar, Rus ordusu için gönüllü olarak drone satın alan bir kişinin hesabını hackleyerek 25 bin dolar değerinde vibratör aldı. 

Siber Direniş (Kiber Sprotyv) adlı grup, Ukrayna savaşında Rus ordusuna drone satın almak için para toplayan Mihail Luçin'in, Çin merkezli alışveriş sitesi AliExpress'teki hesabını ele geçirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilgisayar korsanları, Rus gönüllünün drone için topladığı parayı seks oyuncaklarına harcayarak 25 bin dolar değerinde dildo satın aldı.

Hackerlar, Telegram üzerinden yaptıkları açıklamada Luçin için "O bir savaş suçlusuydu, gönüllüydü ve blog yazarıydı. Şimdi bir de dildo sahibi oldu" ifadelerini kullandı.

ABD merkezli haber kuruluşu Politico'nun Avrupa bürosu Politico Europe'un internet sitesindeki haberde Luçin'in, pazar günü St. Petersburg'da düzenlenen bombalı saldırıda öldürülen savaş yanlısı Rus blogger Vladlen Tatarski'nin arkadaşı olduğu da bildirildi. 
 

dildo.jpg

Dildo siparişi veren hackerlar, Rus gönüllü Luçin'in Tatarski'yle çekilmiş fotoğraflarını da paylaştı (AFP)


Luçin ise e-posta adresinin ve AliExpress'teki hesabının bilgisayar korsanları tarafından hacklendiğini doğrularken, paranın çoğunu geri aldığını ileri sürdü. Rus gönüllü, 195 euro değerinde seks oyuncağının da adresine ulaştığını söyledi.
 


Ancak Ukraynalı hackerlar, Luçin'in parayı geri almadığını savundu. Rus gönüllü daha sonra Telegram'dan yaptığı paylaşımda, Rusya'da seks oyuncağı mağazası açacağını ve buradan kazandığı parayla daha da fazla drone alacağını belirtti.

 

Independent Türkçe, Politico

DAHA FAZLA HABER OKU