John Wick 4'ün gişe başarısı, devam filmini yeniden gündeme getirdi

"Biraz dinlenip düşüneceğiz"

Keanu Reeves, John Wick 4'teki bir dövüş sahnesini çekerken karşısındaki oyuncuya vurarak kafasını yardığını söylemişti (Lionsgate)

Lionsgate film stüdyosu, John Wick 4'ün gişedeki başarısının ardından 5. filmi tekrar gündemine aldı.

Stüdyonun yöneticisi Joe Drake, pazar günü Hollywood Reporter'a verdiği röportajda şunları söyledi: 

Hepimiz biraz dinleneceğiz ve daha sonra 5. filmi yapmanın inandırıcı bir yolu olup olmadığına dair fikirler üretmeye başlayacağız. Ama hiçbir şey için garanti veremem.

4. filmin, Keanu Reeves'in canlandırdığı John Wick karakterinin maceralarının sonuncusu olması planlanıyordu. 

Ancak Chad Stahleski'nin yönetmen koltuğunda oturduğu ve 22 Mart'ta vizyona giren John Wick 4, 28 Mart itibarıyla dünya genelinde yaklaşık 153 milyon dolar hasılata ulaştı.

Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması

Öte yandan 4. filmin sonunda John Wick'in cenaze töreninin yapılması, bir devam filmini de imkansız kılıyor. Fakat seyirciler Wick'in cansız bedenini hiç görmüyor. 5 filmin senaryosunun da buradaki açıklıktan faydalanarak yazılabileceği düşünülüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lionsgate'in yöneticisi Drake, son filmin başarısının ardından bir devam filminin yapılmasına dair "Bu yönde bir istek ve açıklık var. Ayrıca filmin sonu da gerçekten farklı şekillerde yorumlanabilir" dedi.

Fakat Stahleski ve Reeves, 4. filmin hikayeyi noktaladığını söylemişti. Hatta yönetmen, senaryonun sonunun Lionsgate'teki yapımcılar tarafından tepkiyle karşılandığını da belirtmişti.

Ünlü aksiyon serisinde Reeves'e Laurence Fishburne ve Lance Reddick gibi isimler de eşlik ediyor. Reddick, 17 Mart'ta 60 yaşında hayatını kaybetmişti. Stahleski, Reeves ve Fishburne de filmin prömiyerinde ünlü oyuncuyu anmıştı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU