Kral Charles, annesinin de sahip olduğu bir ünvan aldı

Bu görevlendirme, "1904'te başlayan uzun soluklu bir geleneğin" devamına işaret ediyor

(AP)

Kral III. Charles, hayatını kaybeden annesi Kraliçe II. Elizabeth'in önceden sahip olduğu Kraliyet Mühendisleri Kolordusu'nun Baş Albayı (Colonel-in-chief) görevine getirildi.

Buckingham Sarayı 28 Mart Salı günü haberi duyururken, bu pozisyon kraliyet ailesinin, 1904'te Kral VII. Edward'la başlayan "uzun soluklu bir geleneği" diye nitelendirildi.

İstihkam erleri diye bilinen Mühendisler, Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetleri'yle müttefiklerine küresel ölçekte askeri mühendislik ve teknik destek sağlıyor.

Kraliyet Mühendisleri Kolordusu'nun Başkanı Korgeneral Sör Tyrone Urch yaptığı açıklamada, "Majesteleri Kral'ın yeni Baş Albayımız olmayı kabul etmesinden büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

Bu büyük onur, 1904'te Majesteleri Kral VII. Edward'ın başlattığı uzun soluklu bir geleneğin devamı.

Bu harika haber, dünya çapındaki tüm istihkam erleri ailesine ilham olacak.

Charles, Almanya'ya yapacağı devlet ziyareti sırasında Brandenburg'da Kraliyet Mühendisleri temsilcileriyle bir araya gelerek 23. Amfibi Mühendis Filosu'nun geniş bir nehir üzerine yaptığı duba köprüsünün sunumunu izleyecek.

Bu görevlendirme, kendisinin ve Konsort Kraliçe Camilla'nın 6 Mayıs'taki taç giyme töreni öncesinde gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tören, Londra'daki Westminster Abbey'de gerçekleşecek ve "katılımın azaltıldığı" etkinliğe 2 bin davetlinin katılması bekleniyor. 8 bin konuğun katıldığı, Kraliçe'nin 1953'teki taç giyme töreniyle bu tören arasında çarpıcı bir tezat olacak.

Kasım 2022'de 74 yaşına giren Charles, Britanya tarihinde taç giyen en yaşlı kişi olacak.

Kral'ın küçük oğlu Prens Harry, Daily Mail'ın yayıncılarına karşı açılan birden fazla gizlilik ihlali iddiasıyla ilgili duruşmanın ikinci günü için halihazırda Yüksek Mahkeme'de.

Sör Elton John ve oyuncu Sadie Frost, Associated Newspapers Ltd'nin (ANL) yayınlarındaki yasadışı faaliyetlere dair iddialarla Yüksek Mahkeme'de açtıkları davanın ilk gününde Sussex Dükü'yle birlikte mahkemeye gelenler arasındaydı.

İddialar arasında (ki bunlar reddedildi) arabaların içine dinleme cihazları yerleştirmek üzere özel dedektiflerin tutulması ve özel telefon konuşmalarına erişilip bunların kaydedilmesi de yer alıyor.

The Independent'ın davayla ilgili son gelişmeleri paylaştığı sayfasını buradan takip edebilirsiniz.

Press Association'dan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU