Fatih Erbakan adaylıktan çekildi

Erbakan, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: ANKA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, prensipler noktasında anlaştıkları için Cumhur İttifakı’na katıldıklarını açıkladı.

Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini belirterek “Yeniden Refah Partimizin bu ittifak sürecinde başından beri talep ettiği prensipler noktasında kendisiyle anlaşmaya vardık. Yeniden Refah Partimizin talep ettiği prensiplerimizin yazılı olduğu mutabakat metni AK Parti’nin ve Yeniden Refah Partimizin genel sekreterleri tarafından imza altına alındı. Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim bölgelerinde yine kendi amblemimizle, kendi adaylarımızla Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girme kararı almış bulunuyoruz. Bu açıkladığımız kararlarımız doğrultusunda cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun önünde açıklama yapan Erbakan, şunları söyledi:

Bugün sayın cumhurbaşkanı ile kendilerinin daveti üzerine saat 12.00’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldik. Yeniden Refah Partimizin bu ittifak sürecinde başından beri talep ettiği prensipler noktasında kendisiyle anlaşmaya vardık. Yeniden Refah Partimizin talep ettiği prensiplerimizin yazılı olduğu mutabakat metni AK Parti’nin ve Yeniden Refah Partimizin genel sekreterleri tarafından imza altına alındı. Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması halinde bu prensiplerimiz içerisinde yer alan ekonomi, sosyal politika, dış politika alanında ülkemizin, milletimizin faydasına olacak adımların Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması halinde uygulanmasının takipçisi olacağı yönünde bir mutabakat sağlanmış oldu. Biz bu prensiplerimizi ülkemizin milletimizin faydasına olduğu için talep ediyorduk.  Bu prensiplerimiz doğrultusunda iktidar olunması halinde uygulamalar gerçekleştirileceği hususunda da bizzat sayın Cumhurbaşkanı ile mutabakata varılmış oldu. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak milletimizin derdine derman olunsun da kim olursa olsun anlayışı ile hareket eden bir partiyiz. Mutlaka kendimiz bir makama, koltuğa sahip olmamız gerekir diye siyaset yapan bir parti değiliz. Milletimizin derdine derman olacak prensiplerimizin bir an evvel uygulanması bizler için son derece önemlidir. Bu sebepler bu prensiplerimiz üzerinde de mutabakata varılmasından dolayı Yeniden Refah Partisi olarak tüm seçim bölgelerinde yine kendi amblemimizle, kendi adaylarımızla Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girme kararı almış bulunuyoruz.

“Erdoğan ile birlikte açıklamalarda bulunacağız”

Bu kararın alınmasında prensiplerimizin kabul edilmiş olması kadar aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın karşısındaki bloğun ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek olması gerçeği de çok önemli bir rol oynamıştır. Cumhur İttifakı karşısında kümelenen blok ideolojik olarak geçmişten yaşadığımız tecrübeler dolayısıyla ortaya koydukları hedefler, projeler dolayısıyla ülkemize ve milletimize bir fayda getiremeyecek bir bloktur. Bu doğrultuda sayın Cumhurbaşkanı önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba günü genel merkezimize bir ziyarette bulunacaklar. Kendisi ile birlikte yine açıklamalarda bulunacağız. Bu açıkladığımız kararlarımız doğrultusunda cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz. Üç günden beri cumhurbaşkanlığı adaylığımız için imza veren bütün teşkilat mensuplarımıza, vatandaşımıza, en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Atılan her bir imzanın gelinen bu noktada çok büyük etkisi olmuştur. Partimizin gücünü, dinamizmini ortaya koymuştur bu imza süreci.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU