Trump: II. Elizabeth ve Prenses Diana zamanında k**ımı öpmüştü

"Hepsini tanıyorum"

Trump'a seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'den rakip olabilecek isimler arasında Florida Valisi Ron DeSantis de gösteriliyor (Reuters)

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yeni kitabının tanıtımı için verdiği söyleşide, Kraliçe II. Elizabeth, Prenses Diana ve Oprah Winfrey gibi kişilerin zamanında kendisine "yaltaklandığını" öne sürdü.

Trump'a Mektuplar (Letters to Trump) adlı kitabının tanıtımı için sağcı haber sitesi Breitbart News'a verdiği söyleşide eski başkan, şu ifadeleri kullandı: 

Bence çok etkileyici bir hayat görecekler. Hepsini tanıyordum ve her biri zamanında k**ımı öptü. Şimdiyse bunların sadece yarısı k**ımı öpüyor.

Kitapta Trump'ın ünlü figürlerle yazışmalarının bulunduğu, 40 yıla yayılan ve farklı tarihlerde kaleme alınmış 150 mektup yer alıyor. 

Bu kişiler arasında geçen yıl hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth ve Prenses Diana'nın yanı sıra ABD'nin eski liderleri Richard Nixon, Ronald Reagan, George H.W. Bush, George W. Bush, Bill Clinton ve Barack Obama gibi isimler de var. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunlara ek olarak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'yla yazışmalar da mevcut. 

Kitapta Trump'ın Clint Eastwood, Oprah Winfrey ve Michael Jackson gibi ünlülerle mektuplaşmaları da var. 

Eski ABD başkanının oğlu Trump Jr. da siteye verdiği söyleşide, söz konusu ünlü figürlerin, Trump başkanlığa adaylığını açıkladığında, ona yönelik yaklaşımlarını değiştirdiklerini iddia etti. Trump'ın oğlu şu ifadeleri kullandı: 

Babam inanılmaz bir hayat yaşadı ve dünyanın en ilginç kişilerinden bazılarıyla vakit geçirdi. Cumhuriyetçi olarak adaylığını koyduğunda ona duydukları hayranlığın bu kadar çabuk değişmesi şaşırtıcı. Trump'a yazdıkları mektuplar, onun hakkında önceden tam olarak ne hissettiklerini ve daha sonra takındıkları küçümseyici tavrın ne kadar sahte olduğunu gösteriyor.

2024'teki başkanlık seçimleri için adaylığını kasımda duyuran Trump'ın yeni kitabının 25 Nisan'da Winning Team yayınevinden yayımlanması planlanıyor. Bu yayınevi, geçen yıl da Trump'ın başkanlık döneminin anlatıldığı Our Journey Together (Birlikte Yolculuğumuz) kitabını basmıştı.

Kitabın fiyatının 99 dolar olması bekleniyor. Trump'ın imzaladığı özel basımların fiyatıysa 399 dolara kadar çıkıyor.



Independent Türkçe, Guardian, Telegraph, Breitbart News

DAHA FAZLA HABER OKU