Ahmet Hakan: En kıl olduğum şey saptırılmış video

"Önünüze getirilen her videoya hemen inanmayın. Başına sonuna mutlaka bakın. Ortalık bilinçli saptırıcı kaynıyor"

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, CNN Türk’te sunduğu program sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun montajlanmış bir videosunu paylaşan Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu’yu eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

AK Parti İBB Grup Başkanı Tevfik Göksu, Tarafsız Bölge’de konuştu. Önemli açıklamalar yaptı. Özellikle “Kentsel Dönüşüm” konusunu çok güzel anlattı. Esenler’deki dönüşümün öyküsünü anlattı. Fakat program sırasında elindeki cihazdan İmamoğlu’nun bir konuşmasını dinletti. Buna göre İmamoğlu, “İstanbul’un kentsel dönüşüm sorunu yüz yılda bitmez” diyordu.

Ben programdayken CHP’li Gürsel Tekin’in uyarısıyla fark ettim. Meğer İmamoğlu, “20 yıldaki hızla gidilirse İstanbul’un sorunu yüz yılda bitmez” demiş. Yani cümlenin başı kesilmiş ve bambaşka bir anlam çıkmış. Program sırasında üstüne basarak birkaç kez uyardım Tevfik Göksu’yu... “Öyle dememiş” dedim. Görevimi yaptım yani.

Benim başıma da çok geliyor bu tür şeyler. Adam, televizyonda söylediğim bir cümleyi alıyor. Başını kesiyor, sonunu kesiyor. “Bak ne demiş” diye millete linç ettiriyor. Benim başıma geldiğinde feryat ettiğim bir saptırma, İmamoğlu’nun başına geldiğinde susamazdım.

Buradan herkese sesleniyorum: Önünüze getirilen her videoya hemen inanmayın. Başına sonuna mutlaka bakın. Ortalık bilinçli saptırıcı kaynıyor.

Ne olmuştu?

Ekrem İmamoğlu’nun bir videosunu katıldığı CNN Türk yayınında izleten AK Partili Tevfik Göksu, “İBB Başkanı önce ‘5 yılda bu işi bitirim' demiş, sonra ‘bize 100 yıl lazım' diyor” sözleri ile İmamoğlu'nu eleştirdi.

Ancak İmamoğlu'nun gerçekte, "20 yıldır yapılan hızla hareket edersen bize 100 yıl lazım" dediği ve Göksu'nun izlettiği videoda bu kısmın montajlandığı ortaya çıktı.  

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU