Playboy, OnlyFans'e rakip oluyor: "Tavşanlar" yerine "içerik üreticileri" geliyor

Yeni formattaki ilk e-derginin kapak kızı, Amanda Cerny oldu

Yeni dergide içerik üreticilerinin yazıları da yer alacak (Charlotte Rutherford/Playboy)

1953'te kurulan Playboy, 70. yılını yeni bir girişimle kutlamaya hazırlanıyor. 

ABD'nin önde gelen tabloidlerinden The New York Post, ünlü Amerikan markasının Birleşik Krallık merkezli OnlyFans'e rakip olmaya hazırlandığını bildirdi. 

2020'de basımı durdurulan dergi, bu sene elden geçirilerek yeniden yayımlanmaya başlayacak. Ancak yayım, kağıtla değil internetten yapılacak. Bu e-derginin, Playboy'un "üreticiler platformunun" vitrini olması planlanıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2017'de 91 yaşındayken hayatını kaybeden Hugh Hefner'ın kurduğu marka, yeni platformu OnlyFans'in güvenli, özel ve seçkin bir versiyonu olarak tasarlıyor. 

Playboy, OnlyFans'in aksine herkesin içerik üretici olmasına izin verilmeyeceğini, platformda modellik yapmak isteyenlerin bir editoryal ekip tarafından eleneceğini vurguluyor. 

Artık Playboy tavşanları yerlerini Playboy üreticilerine bırakıyor. Tıpkı OnlyFans'teki gibi, yetişkinlere özel ya da değil, istedikleri içerikleri takipçilerine sunacaklar. Müşteriler, modellere özel mesaj gönderebilecek. 

İçerik üreticileri, yeni platforma abonelik ücretiyle müşteri çekerken dergi de onları kapağa taşıyarak meşhur edecek.

Yeni formattaki ilk e-derginin kapak kızı, model Amanda Cerny oldu. Cerny, Playboy'un yeni içerik platformunun deneme versiyonu olan Centerfold'da yer alarak 1 milyon doları aşkın para kazandı.

Playboy'un baş marka yöneticisi Rachel Webber, Centerfold ismini bırakacaklarını belirterek şunları söyledi:

Playboy'daki üretici platformumuz, 21. yüzyılın Playboy dergisi olacak. İçerik üretiminin gücünü, yaratıcılar topluluğuna teslim edeceğiz ve onlara hayran kitleleriyle doğrudan iletişim kurup para kazanabilecekleri araçları sağlayacağız.

Playboy CEO'su Ben Kohn, dergi ilk çıktığı zamanlarda yayımcılık dünyasını nasıl sarstıysa şu an da aynı etkiyi kendilerinin yaratmaya çalıştığını söyledi. 

Aralık 2021'de başlatılan Centerfold, kendisine sözcü olarak sansasyonel rapçi Cardi B'yi seçmişti. 

Eski bir striptizci olan Cardi B, rüyalarının gerçekleştiğini söylerken Ben Kohn da "Cardi B bir yaratıcı deha ve onun muazzam yeteneğini ve yaratıcı vizyonunu Playboy'a getirmekten kesinlikle heyecan ve onur duyuyoruz" demişti
 

Independent Türkçe, The New York Post, People

DAHA FAZLA HABER OKU