Steve Carell, The Office'te edindiği kötü oyunculuk alışkanlığını anlattı

Aktör, popüler komedi dizisine has bir özelliği değiştirmekte zorlanmış

(AP)

Steve Carell, The Office'in (Ofis) ABD versiyonunda rol aldığı zamandan kalma önemli bir alışkanlığını koruyor.

Aktör, komik şeylerin ciddi bir ifadeyle söylendiği bir mizah türüne ait komedi dizisinin ABD versiyonunda, bir kağıt şirketinde patron olan kusurlu ama sevilen Michael Scott'ı canlandırıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Office, incelikli senaryosunun ve tuhaf mizah anlayışının yanı sıra sahte belgesel tarzındaki çekimiyle de tanınıyor.

Karakterlerin kurgusal bir belgesel için filme alındığı alışılmadık ortamıyla dizideki kişiler, sürekli "4. duvarı yıkarak" kameralarla etkileşime giriyor ve kuşku duydukları anlarda doğrudan kameralara bakıyordu.

Carell, dizinin 2011'de yayımlanan 7. sezonunda ayrılmasına ve yapım 2013'te sona ermesine rağmen diğer projelerinde bakması gerekmediği zamanlarda, ara sıra kameraya baktığını itiraf etti.

Eski rol arkadaşları Angela Kinsey (Angela) ve Jenna Fischer'ın (Pam) dizi hakkındaki Office Ladies (Ofis Kadınları) isimli podcastine katılan Carell, "Bir noktasında kameraya bakmadığım bir işim hiç olmadı" dedi.

Kinsey de The Office'ten sonraki işlerinde aynı alışkanlıkla mücadele ettiğini ekledi.

Oyuncu, "Ben de öyleyim!" diye cevap verdi.

Aslında "Aa, Angela. Yine namluyla yüz yüze geldin" diyen bir yönetmenim vardı.

Dizinin yeniden izlendiği podcastin başka bir bölümünde Carell, Ricky Gervais'in Michael Scott'a karşılık gelen ofis yöneticisi karakteri David Brent'ten ilham almaktan kaçınmak istediği için dizinin orijinali olan Birleşik Krallık versiyonun sadece bir dakikasını izlediğini açıkladı.

Carell, "Britanya versiyonunu izlememeyi tercih ettim çünkü onun, bu versiyonun nasıl olacağını etkilemesini istemedim" dedi.

Ricky Gervais bunu kesinlikle çok iyi yapıyordu, o kadar kendine özgü bir karakterdi ki. Onun taklidini yapmak istemedim.

Carell, dizideki oyunculuğuyla 6 Emmy adaylığı aldı. Bugün bile hem Michael Scott hem de David Brent genellikle televizyonun klasik komedi karakterleri olarak kabul ediliyor.

Haftalık bölümler yayımlayan Office Ladies, Rainn Wilson (Dwight), Mindy Kaling (Kelly) ve John Krasinski (Jim) gibi dizinin diğer yıldızlarını da konuk aldı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU