Kahramanmaraş merkezli 2 deprem sonrası Türkiye'ye uluslararası yardımlar gelmeye devam ediyor.
Depremzedeler için çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluş yardım göndermişti.
ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı da (USAID) Kahramanmaraş'ta pazartesi günü meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'ye 85 milyon dolar değerinde acil insani yardım sağlayacağını açıkladı.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
USAID dün yaptığı açıklamada, "USAID, mülteciler ve evsiz kalan kişiler için gıda ve barınak, birçok ailenin soğuğa dayanması için çeşitli malzemeleri, travma desteği için kritik sağlık hizmetleri, hastalıkları önlemek için güvenli içme suyu sağlıyor ve insanların güvende ve sağlıklı olabilmesi için hijyen ve sağlık önlemleri alıyor" dedi.
Suudi Arabistan 104 ton yardım malzemesi taşıyan 3'üncü uçağını Türkiye'ye yolladı
Suudi Arabistan, Türkiye ve Suriye'deki depremlerden etkilenenlere destek olmak için 104 tonluk 3. yardım uçağını Türkiye'nin Adana Havalimanı'na gönderdi.
SPA'da yer alan haberde, gönderilen yardım uçağının Kral Selman İnsani Yardım Merkezi tarafından organize edildiği belirtildi.
Kral Halid Uluslararası Havalimanı'ndan ayrılarak Adana Havalimanı'na gönderilen yardım uçağının, 104 ton 62 kilogram yardım malzemesi taşıdığı aktarıldı.
Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için gönderilen uçakta, tıbbi malzemelerin yanı sıra gıda maddeleri, çadır, battaniye ve çadır içinde kullanılacak ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu belirtildi.
SPA'ya göre Suudi Arabistan'a ait iki yardım ve kurtarma uçağı dün Adana Havalimanı'na gönderilmişti. İlk uçakta özel ambulans ve kurtarma timi ile gönüllü ekipler yer alırken, ikinci uçakta 98 ton yardım malzemesi bulunuyordu.
BioNTech Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgesine 1 milyon euro bağışladı
BioNTech CEO'su Uğur Şahin, Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerindeki insani yardımlara katkıda bulunmak amacıyla 1 milyon euro bağışladıklarını duyurdu.
Kovid-19 salgınında geliştirdiği aşı ve kanser araştırmalarıyla tüm dünyaya adını duyuran Alman biyoteknoloji firması BioNTech depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'deki insani yardımlara katkıda bulunmak amacıyla 1 milyon euro bağışladı.
BioNTech CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin yaptığı açıklamada, "BioNTech olarak Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremler sonucunda çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Düşüncelerimiz sevdiklerini kaybeden herkesle birlikte" dedi.
Şahin, 500 bin eurosu kar amacı gütmeyen Alman kuruluş Aktionsbuendnis Katastrophenhilfe'ye 500 bin avrosu da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin Almanya'daki ortaklarına olmak üzere toplam 1 milyon euro yardım yaptıklarını açıkladı.
Independent Türkçe, Reuters, Duvar, AA