Özel sporcu Fatma Damla Altın'ın topuz yaptığı saçları dünya şampiyonluğuna mani oldu

Özel sporcu Fatma Damla Altın, 2019 IPC Para Atletizm Gençler Dünya Şampiyonası'nın uzun atlama finalinde topuz yaptığı saçının yere değmesi yüzünden altın madalyayı kaçırmanın üzüntüsünü yaşıyor

Fatma Damla Altın / Fotoğraf: AA

Samsunlu özel sporcu Fatma Damla Altın, 2019 Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Para Atletizm Gençler Dünya Şampiyonası'nın uzun atlama finalinde topuz yaptığı saçının yere değmesi yüzünden altın madalyayı kaçırmanın üzüntüsü içinde.

Şampiyonada son hakkını kullanırken saçının azizliğine uğradığını ve dünya şampiyonluğunu kaçırmanın üzüntüsünü yaşadığını aktaran Altın, şöyle konuştu:

Normalde 5,17 metre atladım ama hakemlerin saçımın yere değdiği yeri ölçmesi nedeniyle 5.02'lik derece ile altın madalyayı kaçırdım. Saçım topuz olduğu için yerde iz yaptı. Hakemlerin, kumun üzerinde en gerideki bıraktığım izi, yani saçımın yere değdiği noktayı ölçmesi, beni altın madalyadan etti. Bundan sonraki şampiyonalarda daha dikkatli olup, altın madalya ile Türkiye'ye döneceğim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Antrenör Aytunç Göz ise sporcusunun şampiyonada 5'inci hakkını kullanırken çok heyecanlı olduğuna işaret ederek, "Sporcumuz daha önceki atlayışlarında hiç 5 metrenin üzerine çıkmamıştı. Beşinci hakkını atlarken saçını topuz biçiminde toplamıştı. Maalesef ölçümler en son bıraktığı iz üzerinden yapıldığı için, saçının yere değdiği yer baz alındı. Yani saçlarının azizliği nedeniyle 3 santimetre farkla dünya şampiyonluğunu kaybetti. Normal atlayışı 5.17'ydi. Saçlarını bir sonraki şampiyonada kazıtması üzerinde espri yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları için belirlenen 4,30 metrelik A barajını da geçen Altın'ın, olimpiyatlarda yer alıp alamayacağının, ülkelerin kota dağılımı sonrasında netleşeceği bildirildi. 

Ne olmuştu?

İsviçre'nin Nottwil kentinde IPC tarafından düzenlenen turnuvada Fatma Damla Altın'ın T20 kategorisi uzun atlama finalinde 5.17'lik atlayışı, saçının yere değmesi nedeniyle 5.02 ölçülmüştü.

Bu dereceyle rakibinin 5,05 metre atlayışının gerisinde kalıp, dünya şampiyonluğunu kaçıran Altın, elde ettiği gümüş madalyayla hem sevinç hem de üzüntüyü bir arada yaşamıştı.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU