9 yıldır yapılan Malatya Film Festivali'nin akıbeti belirsiz, festival direktörü "çekildiğini" açıkladı

Bu yıl 9. kez yapılması beklenen Uluslararası Malatya Film Festivali'nin direktörü, "isteksizlik ve sistemsizliği" gerekçe göstererek direktörlükten çekildiğini duyurdu

Geçtiğimiz yıl 8.'si düzenlenen festivalede Onur Ödülü, usta oyunca Şener Şen'e verildi / Fotoğraf: AA

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda 9 yıldır yapılan Malatya Uluslararası Film Festivali'nin bu yıl yapılıp yapılmayacağı belirsiz.

Her yıl Kasım ayında yapılan bu festivale yurtiçinden ve yurt dışından yoğun katılım oluyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen yıl jüri başkanlığını ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yaptığı festivalde onur ödülünü Şener Şen almıştı.

Malatya'daki sinemaseverlerin yıl boyunca beklediği festivalin bu yıl yapılıp yapılmayacağı hala netlik kazanmadı.

2 yıldır festivalin direktörlüğünü yapan Suat Köçer, kişisel Twitter hesabından bir açıklama yaparak festival direktörlüğünden çekildiğini duyurdu.

Köçer, "Bu yıl 9.'sunun yapılması için insanüstü bir çaba sarfettiğim Malatya Uluslararası Film Festivali çalışmaları, yeni yönetimde oluşan isteksizlik, sistemsizlik ve belirsizlik sebebiyle bir türlü başlayamadı. Sorunların çözümüne dair umudumun da kalmaması sebebiyle, 2 yıl sürdürdüğüm direktörlük görevimden çekilmdiğimi ifade ediyor, bu süreçte birlikte ter döktüğümüz ekibime ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye yetkilileri ise Malatya ile özdeşleşen bu festivalin yapılıp yapılmayacağının şu aşamada belli olmadığını belirtiyor. 

Son aylarda belediyenin yapmak zorunda kaldığı ödemelerin belediyeyi zor duruma düşürdüğü ve gecikmenin bu nedenle yaşandığı belirtiliyor.
 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU