ABD: Finlandiya ve İsveç'in ilk fırsatta birlikte NATO'ya üye olmalarını destekliyoruz

Price, "Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya birlikte üye olmalarına yönelik bir tartışma oldu. Biz de bunu görmek istiyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın brifingi toplantısında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Finlandiya ve İsveç'in ilk fırsatta birlikte NATO'ya üye olmalarını istediklerini söyleyen Price, ABD'nin, Finlandiya'nın İsveç'ten önce NATO'ya üye olmasını destekleyip desteklemeyeceğine ilişkin soruya ise yanıt vermedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü Price varsayıma dayalı bir soruya cevap vermeyeceğini belirterek, "Gündemdeki soru bu değil" dedi.

Price, "Bu hep Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya birlikte üye olmalarına yönelik bir tartışma oldu. Biz de bunu görmek istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye-İsveç-Finlandiya arasındaki üçlü mekanizmanın şubat ayı toplantısı, Ankara'nın talebi üzerine süresiz ertelendi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson dün Stockholm'de Dışişleri Bakanı Tobias Billström ve Savunma Bakanı Pal Jonson ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, "İsveç'in NATO'ya katılmasının ne kadar ciddi olduğunu bazıları anlamıyor. Provokatörler, İsveç'in üyeliğini engellemeye çalışıyor. Türkiye ile tekrar işleyen bir diyaloğa dönmek istiyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe, BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU