Biden döneminde ABD'de kaçak göçmen sayısı fırladı: Ülkeye 1,2 milyon kişi girdi

Cumhuriyetçi eyaletler, Meksika sınırından gelen göçmenleri Demokrat bölgelere göndermişti

Biden'ın göçmenlik politikaları, Cumhuriyetçiler tarafından eleştiri toplamıştı (Reuters)

ABD Başkanı Joe Biden döneminde, ülkeye yasadışı yollardan giren göçmen sayısının 1,2 milyonu bulduğu bildirildi.

ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza yetkililerinin, ülkenin muhafazakar medya kuruluşlarından Fox News'la paylaştıkları bilgilere göre, Ocak 2021'den bu yana Meksika sınırı üzerinden yaklaşık 1,2 milyon kişi, güvenlik güçlerinden kaçarak ülkeye girdi.

İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı kuruluş, Aralık 2022'de Meksika sınırından 251 bin 487 kişinin yasadışı yollardan ABD'ye girdiği bilgisini paylaştı. Bunun, bir ay içerisinde kaydedilen toplam kaçak girişte rekor bir sayı olduğu bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu rakam Aralık 2021'de 179 bin 253, Aralık 2020'deyse 73 bin 994'tü.

Kuruluş, 1 Ekim'de başlayan 2023 mali yılının ilk 100 gününde toplamda yaklaşık 718 bin kaçak giriş yapıldığı bilgisini de paylaştı.

ABD'deki kaçak göçmen sorunu ve Demokrat Biden'ın bu yöndeki politikaları, özellikle güneydeki Teksas ve Florida gibi Cumhuriyetçi eyaletler tarafından protesto edilmişti.

Eyaletler, geçen yaz sonundan itibaren gelen kaçak göçmenlerin bir kısmını Washington DC, New York ve Massachusetts gibi Demokratların çoğunlukta olduğu eyaletlere göndermeye başlamıştı.

New York'ta 50 bin civarında evsizin yaşadığı barınaklar, sınır bölgelerinden otobüslerle gönderilen düzensiz göçmenlerle dolmuş, bazı sığınmacılar boş oteller ve kamplara yerleştirilmişti.
 


Öte yandan eski Başkan Donald Trump'ın Kovid-19 salgınını gerekçe göstererek yürürlüğe koyduğu ve "42. Madde" olarak bilinen uygulamanın kaldırılmasına yönelik tartışmalar da yaşanmıştı.

Biden yönetimi, yasadışı göçmenlerin sınır dışı edilme sürecini hızlandıran uygulamanın kaldırılmasını isterken, ABD Yüksek Mahkemesi 4'e karşı 5 oyla 42. Madde'nin yürürlükte kalmasına karar vermişti.

ABD'de 2020'de düzenlenen başkanlık seçimlerini kazanan Biden, 20 Ocak 2021'de resmen göreve başlamıştı.



Independent Türkçe, Fox News, New York Post, AA

DAHA FAZLA HABER OKU