AK Parti'den "seçim tarihi" açıklaması: Karar 9-10 Mart tarihlerinde açıklanabilir

AK Parti Grup Başkanvekili Turan "18 Haziran'a en yakın tarih olan 14 Mayıs var. Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs'ta olacak" diye konuştu

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan seçim tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

CNN Türk yayınına katılan Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son grup toplantısında seçim için 14 Mayıs tarihini işaret ettiğini hatırlatarak "Resmi takvim hala 18 Haziran'dır. Bir erken seçim gündemimiz yok. 18 Haziran'da neden yapmayacağız. Ramazan Bayramı, Hac dönemi, mevsimlik işçiler, Kurban Bayramı... Hem ilk turu hem ikinci turu planlamak zorundasınız. Bu hac meselesinin 2 turda da olmadığı 7 Mayıs ve 14 Mayıs var. Biz istiyoruz ki 18 Haziran'a en yakın tarih olan 14 Mayıs var. Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs'ta olacak" ifadelerini kullandı.

926071-420122724.jpg
Bülent Turan: Resmi takvim hala 18 Haziran'dır  Fotoğraf: AA

Turan, seçim kararının 9-10 Mart tarihlerinde açıklanabileceğini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kılıçdaroğlu aday olsaydı çoktan açıklardı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayacağını iddia eden Turan "Olsaydı çoktan açıklardı" dedi.

Turan şöyle devam etti:

Bu 6'lı masada hala krizi gösteriyor. Garip tablo ortada. Biz çözün diyoruz. Çıkın karşımıza, yarışalım istiyoruz. Kemal beyin cesareti olsa şimdiye kadar aday olur. Şimdiden yetki yokken kavga eden anlayışın bu ülkeye karşı ne faydası olabilir?

"EYT, Ocak sonu gibi Meclis'e gelir"

EYT konusunda da soruları yanıtlayan Turan "Ocak sonu gibi Meclis'e gelir, Şubat'ta görüşmelere başlanır. Önce komisyon ardından Genel Kurul görüşmeleri var. EYT meselesi 5 milyona yakın kişiyi ilgilendiriyor. Çok büyük bir sayı. 5 milyon çalışan emekliden bahsediyorsunuz. Kalifiyeli elemanlarını gönderecek, yeni işçi bulacak, tazminatları aynı şekilde. Bakanlığımız bunları çalışıyor. Ocak sonu gelir, Şubatta görüşürüz. Ümit ediyorum yakın zamanda Meclis'e gelir. Şubat ortasını geçmez diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

CNN Türk

DAHA FAZLA HABER OKU