Kanada'da sarhoş olup bir evi havaya uçuran kadın kendisine içki satan bara dava açtı

Davada, barın sarhoş olduğunu bildiği halde kadına alkol servisi yaptığı iddia ediliyor

Danielle Leis'in Ağustos 2019'da arabasıyla kaza yapıp patlamaya neden olmasının ardından Ontario eyaletinin London şehrindeki enkaz (Ontario eyaletindeki London Belediyesi)

2019'da Ontario'daki London şehrinde muazzam bir patlamaya yol açan kazada alkollü araç kullanmaktan hüküm giyen Kanadalı bir kadın, kendisine içki servis eden yiyecek ve içecek şirketine dava açarak onları maliyetlerden sorumlu tutmayı amaçlıyor.

Arabasıyla 450 Woodman Caddesi'ndeki bir eve çarpıp gaz hattını kırarak sonrasındaki patlamayı tetiklediğinde ulusal medyada manşetlere çıkan 26 yaşındaki Daniella Leis, 13 milyonla 20 milyon Kanada doları (9,8 milyonla 14,7 milyon ABD doları) arasında zarara neden olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4 ayrı alkollü araç kullanma suçlamasını kabul eden Leis, 2021'de üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Leis şimdi de Ovations Ontario Food Services aleyhine bir dava açarak, patlama mağdurlarının olay yüzünden Leis ve babası Shawn Leis aleyhine açtığı davalardaki sorumluluğun bir kısmının şirkette olduğunu iddia ediyor.

London'da bir mahkemeye sunulan dava dilekçesinde baba ve kızı, Woodman Caddesi mağdurları tarafından kendilerine karşı açılan Ontario Yüksek Mahkemesi ve daha küçük mahkemelerdeki 6 davadan kaynaklanan, faiz ve masraflar da dahil, "bütün tazminat ve yargı masraflarından" Ovations Ontario Food Services LP'nin de sorumlu olduğuna karar verilmesini istiyor.

Dava dilekçesinde Leis'in, akşamında kaza ve patlamanın meydana geldiği 14 Ağustos 2019'da Budweiser Gardens'ta sarhoş olduğu, dolayısıyla mağdurlara verilen her türlü zararın, Sakinlerin Sorumluluğu Yasası (bir mülkün sahibini, o mülkü ziyaret edenlerin güvenliğinden sorumlu tutan yasal düzenleme -ed.n.) ve İçki Ruhsatı Yasası'na aykırı davranan barın "ihmali, görev ihlali, sözleşme ihlali nedeniyle meydana geldiği veya bu zararlara barın katkı sağladığı" belirtiliyor.

Şirket iddialara henüz yanıt vermedi.

Diğer iddiaların yanı sıra Ovations'ın, kadının sarhoş olduğunu bildiği halde alkol servisi yaptığı, alkol servisi yapan personeli eğitmediği ya da denetlemediği ve "kârı güvenliğin üstünde tuttuğu" öne sürülüyor.

2019 tarihli dava belgelerine göre Leis o gece, Budweiser Gardens'taki Marilyn Manson konserinden eve dönerken Queen's Caddesi'nde ters yöne girmiş ve 450 Woodman Caddesi'ndeki bir eve çarparak tuğla evin gaz hattını kırmıştı.

Patlamada 7 kişi yaralanmış ve 4 ev hasar görmüştü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU