Ünlü isimler Hac’da buluştu

Kerim el-Garbi: İslam’ın beşinci şartını yerine getirmeye gelmek harika bir his

Kolaj: Şarkul Avsat

Dünyaca ünlü Müslüman isimler, hac ibadetini yerine getirmek için Mekke’ye gitti.

Bu isimlerden birisi Barselona takımının eski bir oyuncusu olan Felipe Cristobal’dı. 20 yıldır Suudi Arabistan’a seyahat gerçekleştiren Cristobal, "Ülkenin sunduğu hizmetler göz ardı edilmemeli. İnsanlara nasıl hizmet edildiğini ve nasıl rehberlik edildiğini gözlerimizle görüyoruz” dedi.

MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nin 'Ortadoğu’daki en iyi sanatçı’ ödülünü kazanan sanatçı Kerim el-Garbi de hac ibadetini yerine getirmek için Mekke’deydi.  Şarkut Avsat’ın aktardığına göre Kerim el-Garbi, "İslam’ın beşinci şartını yerine getirmeye gelmek harika bir his” ifadelerini kullandı. 7 Ağustos’ta Mekke’de düzenlenen Büyük Hac Sempozyumu’na da katılan Kerim el-Garbi, “Hoşgörü değeri bize başkalarını sevmenin ve bir arada yaşamanın ne anlama geldiğini gösteriyor. Hepsi İslam’ın somutlaştırdığı büyük değerlerdir” diye konuştu.

Arsenal’in eski oyuncusu Vassiriki Abou Diaby da "Suudi Arabistan’ın dünyanın dört bir yanından entelektüel ve ünlüleri, bir arada yaşama ve hoşgörü hususunda tecrübe kazanmaları için bir araya getirdiğini” söyledi.  Vassiriki Abou Diaby Müslümanların, bazı Batı medyası tarafından servis edilen yanlış söylemleri düzeltmesini gerektiğini de ifade etti.

Fransız rapçi Melanie Georgiades da bu yıl hac dolayısıyla yaşadığı sevinci dile getirdi. 

"Hac ibadetinin İslam’ın beş şartından biri olması dolayısıyla her Müslüman’ın hayali olduğunu" söyleyen Georgiades, şu ifadeleri kullandı:

Suudi Arabistan, İslam’ın onurlu bir örneğini sunmaktadır.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU