ABD Kongre üyesi Santos'un bir yalanı daha ortaya çıktı: "Benim adım Anthony Devolder"

"Benim adım Anthony Devolder, New York'ta ikamet ediyorum"

(Mary Altaffer/AP)

ABD Kongresi'nin Cumhuriyetçi üyesi George Santos, kendisini "Anthony Devolder" diye tanıttığı eski bir videonun sosyal medyada su yüzüne çıkmasıyla bir kez daha eleştiri yağmuruna tutuldu.

Long Island temsilcisi, liseden üniversiteye ve iş hayatına kadar özgeçmişinde bir yığın yalan olduğunu itiraf etmesinden sonra istifa çağrılarıyla karşı karşıya. İlk kez Temsilciler Meclisi'ne giren Santos, Holokost'tan kurtulanların torunu ve Yahudi kökenli olduğu iddialarıyla Yahudi örgütlerinin de öfkesini çekmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdiyse, PatriotTakes isimli anonim Twitter hesabının paylaştığı bir kısa videoda, Santos'un 2019'da Trump yanlısı bir Walk Away Vakfı etkinliğindeki konuşmacılara sorular sorduğu görülüyor. Etkinlik özellikle LGBTQ topluluğuna açıktı.

Videoda Santos'un kendisini "Benim adım Anthony Devolder, New York'ta ikamet ediyorum" diye tanıttığı görülüyor.

Santos, "Kısa süre önce United for Trump (Trump için Birlik) adlı bir grup kurdum, yani takip etmek isterseniz harika olur" diyerek konuşmasına devam ediyor.

Walk Away (Uzaklaşanlar) kampanyasının, "Sol"dan "uzaklaşan" bireylerin, kimlik siyasetini geride bırakma hikayelerini paylaştığı bir taban hareketi olduğu belirtiliyor.

2019 etkinliğinde Santos, Walk Away'in kurucusu, "eski liberal" Brandon Straka'yı "idolü" olarak nitelendiriyor.

Tam adının George Anthony Devolder Santos olduğunu iddia eden Kongre üyesinin, o dönem Demokrat Partili üye Tom Suozzi'nin Long Island ve Queens koltuğunu kapmak için Kongre kampanyası yürüttüğü bildiriliyor. Santos 2020'de koltuğu kaybetse de bu yıl zafer kazandı.

Florida temsilcisi Kongre üyesi Maxwell Alejandro Frost, şu an 3,5 milyondan fazla görüntülenen videoyu paylaşarak "Gülmekten yarıldım. Peki hangisi sahte isim; Anthony Devolder mı George Santos mu?" diye sordu.

 


Takip eden tweetinde Frost, "Hâlâ 'Yahudi' olayını düşünüyorum" yazdı.

Kaliforniya'dan Kongre üyesi Ted Lieu da CNN'in bulduğu ve Santos'un "George Devolder" adını kullandığı 2020 tarihli bir Twitter sohbetini yeniden paylaştı.

 


Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin Santos'u "seçmenler onu hizmet etmesi için seçti" diyerek savunmasının ardından Liu, "Adı sözümona George Santos olan Cumhuriyetçi Kongre üyesini neden hâlâ destekliyorsunuz?" diye sordu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU