Bir Zamanlar… Hollywood’da ve Mindhunter’da Charles Manson’ı aynı aktör canlandırdı

İki yapım da bir hafta arayla izleyicisiyle buluşacak

Charles Manson karakter olarak bu yılın merakla beklenen iki önemli projesinde de yer alacak ve şaşırtıcı şekilde iki projede de aynı aktör tarafından canlandırılacak.

ABD yapımı dram türündeki Justified dizisiyle tanınan Avustralyalı oyuncu Damon Herriman sürekli Charles Manson benzeri rolleri oynama tehlikesiyle karşı karşıya. Herriman, hem Quentin Tarantino’nun filmi Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon a Time in Hollywood) hem de Netflix dizisi Mindhunter’ın ikinci sezonunda tarikat liderini canlandırıyor.

 

manson - netflix.jpg
Herriman'ın Manson'ın hapishanedeki dönemini canlandırdığı Mindhunter'ın ikinci sezonu 16 Ağustos'ta Netflix'te yayımlanacak (Netflix)

 

Birkaç gün arayla izleyiciyle buluşacak iki yapım da Manson’ın hayatının çok farklı evrelerini ekrana yansıtacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tarantino’nun 9. filmi Bir Zamanlar… Hollywood’da, kötü şöhretli Manson ailesi cinayetleri öncesinde Charles Manson’ı Los Angeles sokaklarında yürürken resmediyor. 1969’da işlenen cinayetlerde Sharon Tate de hayatını kaybetmişti. Tate’i filmde Margot Robbie canlandırıyor.

Mindhunter ise Manson’ı 1980’lerdeki mahkumiyetinin ardından tasvir edecek. Ajanlar Holden Ford (Jonathan Groff) ve Bill Tench’i (Holt McCallany) Manson’ı ziyaret ederken göreceğiz.

Back to One adlı podcast yayınında konuşan Herriman, aynı karakterin düşünsel açıdan farklı dönemlerine girmenin nasıl bir duygu olduğunu anlattı. Herriman şöyle konuştu:

İlk önce Mindhunter geldi. (Charles Manson) burada hapishanede. Bu yüzden evet, yaş farkından dolayı farklı bir durum. Tarantino filmindeki Manson ise hapishane öncesinde bir çeşit saray soytarısı gibi sadece çiftlikte yaşayıp uyuşturucu alıp cinsel ilişkiye giriyor. Bir çeşit tarikat hayatı yaşıyor. Ve ardından hapishanede inanılmaz sert, öfkeli bir adam.

Erken dönemlerinde karakterin içinde bir yumuşaklık vardı” diyen Herriman sözlerini şöyle sürdürdü:

Hapishaneyse artık aynı adam gibi hissetmiyor. Çoğu zaman tepesi epey atmış gibi görünüyor. Anlamı olmayan şeyler söyleyip durduğu röportajların çoğunda bu duygu hakim. Bu yüzden açıkça görülüyor ki bu adam akıl hastasıydı. Onunla ilgili çok şey okuyup izledim. Hala neden böyle davrandığını gerçekten anlamış değilim.

Herriman ayrıca Tarantino’nun kendisine David Fincher’ın yönettiği dizideki Manson canlandırmasına ilişkin bir şey sormadığını söyledi.

Bir Zamanlar… Hollywood’da, Türkiye’de 23 Ağustos’ta vizyona girecek. Mindhunter’ın ikinci sezonuysa Netflix’te 16 Ağustos’ta yayında olacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU