ABD'de kadınlar tuvaletinde röntgencilik yapan teknoloji CEO'su gözaltına alındı

Gözaltına alınan CEO'ya hırsızlık ve röntgencilik yasal suçlamaları yöneltildi

Silikon Vadisi şirketi SeaDrone'un CEO'su 35 yaşındaki Eduardo Moreno, Kaliforniya eyaletinin Mountain View kentindeki bir Panera Bread'in kadınlar tuvaletinde başını kabinin altından içeri uzattığı iddiasıyla gözaltına alındı ve kendisine hırsızlık ve röntgencilik yasal suçlamaları yöneltildi (Mountain View Polis Teşkilatı)

Yetkililer, bir kadının kendisini Panera Bread pastanesinin tuvalet kabininde gözetlemekle suçlamasının ardından bir teknoloji CEO'sunun gözaltına alındığını söyledi.

SeaDrone adlı bir Silikon Vadisi girişiminin CEO'su olan 35 yaşındaki Eduardo Moreno, pazartesi günü Mountain View polisi tarafından gözaltına alındı.

Polis teşkilatının basın bildirisine göre Moreno, Panera Bread'in kadınlar tuvaletine girmek ve kafasını dolu kabinlerden birinin altından içeri uzatmakla suçlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis, kabindeki kadından olayı anlatan bir 911 çağrısı aldı.

Basın bildirisinde "Kadın adama bağırdı, adam da tuvaletten ve restorandan kaçtı" ifadeleri kullanıldı.

Kadın adamı kovalayıp yakaladı ve yaptığı şey için ondan hesap sordu. Kadın telefonuyla adamın fotoğrafını çekmeye çalışsa da adamın telefonunu kaptığı ve kaçmadan önce kadını yere ittiği iddia ediliyor. Adam, daha sonra polis tarafından Moreno olarak teşhis edildi.

Polis raporuna göre Moreno, gömleğini çıkarırken ve bir çite tırmanırken görüldü. Daha sonra Panera'ya geri döndüğü ve burada çevredekiler tarafından yakalandığı ve devriye memurları gelene kadar tutulduğu bildirildi.

Kadın, Moreno'yu tuvalette kendisini taciz eden adam olarak teşhis etti. Daha sonra gözaltına alınan Moreno, hırsızlık ve röntgencilik yasal suçlamalarıyla Santa Clara İlçe Hapishanesi'ne gönderildi.

Dedektifler yaptıkları açıklamada, Moreno'nun başka kişileri de röntgenlemiş olabileceğinden şüphelendiklerini ve varsa mağdurların ortaya çıkmasını istediklerini söyledi. Ek bilgi sahibi olanların [email protected] adresinden dedektif Josh Gould'la irtibata geçmeleri isteniyor.

Moreno'nun şirketi SeaDrone, internet sitesine göre gemi gövdelerini incelemek için sualtı droneları kullanıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU