24 saatte aynı plajda üç köpekbalığı saldırısı oldu

Florida’nın New Smyrna Sahili, “dünyanın köpekbalığı saldırılarının başkenti” olarak biliniyor

Geçen yıl Florida'da 16 köpek balığı saldırısı gerçekleşmişti (Feedimo)

ABD’nin Florida eyaletinde yalnızca 24 saat içinde aynı sahilde üç kişi köpek balıkları tarafından ısırıldı.Saldırılardan ikisi, yarım saat arayla gerçekleşti.

“Dünyanın köpek balığı saldırılarının başkenti” olarak bilinen Florida’nın New Smyrna Sahili’nde haftasonu boyunca birden fazla saldırı kaydedildi.

Volusia İlçe Sahil Güvenliği cumartesi 20 yaşındaki sörfçü Emily Comfort’ın sol kolundan ve bileğinden ısırıldığını ve hayati tehlike barındırmayan yaralarla hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Yaklaşık yarım saat sonra 21 yaşındaki sörfçü Riley Petrovich’in sağ ayağından yaralandı.

Yetkililerin bildirdiğine göre Petrovich hastaneye kaldırılmayı reddetti.

Sahil yetkilileri pazar günü de 51 yaşındaki Peter Bourbeau’nun ısırıldığını kaydetti. Bourbeau diz boyu derinliğindeki suda bulunan köpek balığının yaklaşık 1,2 m uzunluğunda olduğunu söyledi.

Boubeau köpek balığına tekme attığını ve balığın uzağa yüzdüğünü söyledi.

Saldırıların aynı hayvan tarafından gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğiyse bilinmiyor.

CNN’e konuşan Florida Doğa Tarihi Müzesi’nde Köpekbalığı Araştırması Florida Programı Direktörü Gavin Naylor, köpek balıklarının New Smyrna Sahili’ne genellikle yakınlarda toplanan yem balıklarıyla çekildiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Naylor, “Sörf yapmak isteyip bu özel noktada sörf yaptığınızda köpek balığının yaklaşık üç metre yakında olma ihtimali yüksek. (...) Tüm sörfçüler bunu bilir. Düzenli olarak bölgede köpek balığı gördüklerini bildirirler. Sörf yapmayan kişiler için bu bir havadis olsa da, bilim insanları ve sörfçüler konuya epey aşinadır” dedi.

Volusia ilçesinde köpek balığına rastlamak nispeten olağan. Florida Doğa Tarihi’nin yaptığı araştırmaya göre ilçede 1882’den bu yana 303 nedensiz saldırı kaydedildi.

Bu sayı, ABD'deki diğer ilçelerden bildirilen saldırı vakaları içinde en yükseği.

Müze ayrıca, ABD’de 1837’den bu yana gerçekleşen bin 441 nedensiz köpek balığı saldırısının çoğunun (828 saldırı) Florida’da meydana geldiğini belirtti.

Müze 2018’de eyalette 16 nedensiz köpek balığı saldırısı kaydetti. Bu sayı geçen yıl ABD’de gerçekleşen tüm saldırıların yarısını oluşturuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU