ABD'de 4 öğrencinin öldürüldüğü olayın zanlısı, katil psikolojisini anlamak için çalışma yürütmüş

Sorular, suçluların suç işledikten sonra nasıl hissettiğini de kapsıyordu

(Monroe County Cezaevi)

ABD'nin Idaho eyaletinde 4 üniversite öğrencisinin öldürülmesiyle ilgili tutuklanan kişi, suçlulara hedeflerini nasıl seçtiklerini ve suç işlediklerinde neler hissettiklerini soran bir çalışma yürütmüş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis kayıtları kriminoloji öğrencisi Bryan Kohberger'ın kasımda bıçaklanarak öldürülen öğrencilerin cinayetiyle bağlantılı olduğu iddiasıyla Pensilvanya'nın Scranton şehrinde tutuklandığını ortaya çıkarırken, Kohberger'ın sadece 6 ay önce, karar verme süreçlerini anlamak için eski suçlulardan bilgi istediği öğrenildi.

Kohberger, suç deneyimi süresince suçluların nasıl hissettiğini de bilmek istemiş.

Reddit'te, daha sonra silinen mayıstaki bir gönderisinde Kohberger, "Merhaba, benim adım Bryan ve sizi duyguların ve psikolojik özelliklerin suç işlerken karar vermeyi nasıl etkilediğini anlamaya çalışan bir araştırma projesine katılmaya davet ediyorum" yazdı.

Bu çalışma özellikle deneyiminiz sırasındaki düşüncelerinize ve duygularınıza odaklanarak, en son işlediğiniz cezai suçun arkasındaki hikayeyi anlamaya çalışıyor.

The Daily Mail'in aktardığı üzere anonim ankette, "Evinizden ayrılmadan önce suça hazırlandınız mı?", "Neden o kurbanı veya hedefi diğerlerine tercih ettiniz?" ve "Amacınıza ulaşmak için ilk yaptığınız hamle neydi?" soruları vardı.

Kohberger, "Suçu işledikten sonra ne düşünüyor ve hissediyordunuz?" diye de sordu.

Bryan Kohberger, bu tür soruların herhangi bir programın ayrılmaz parçası gibi görünebileceği kriminoloji bölümünde okusa da birçok kişi bu sorulara, Kohberger'in 21 yaşındaki Madison Mogen, 20 yaşındaki Xana Kernodle ve 20 yaşındaki Ethan Chapin cinayetleriyle ilgili olarak tutuklanmasının ardından farklı bir açıdan yaklaşabilir.

4 kişi, 13 Kasım sabahı erken saatlerde Moscow'daki Idaho Üniversitesi kampüsü yakınlarındaki kiralık bir evde bıçaklanarak öldürülmüştü. Dedektifler şüpheliyi veya cinayet silahını haftalarca belirleyememişti.

Moscow polisi, cinayetlerle bağlantılı ikinci bir şüpheli olduğu ihtimalini elemiş gibi görünüyor.
 


Cuma günü düzenlenen basın toplantısında Moscow Polis Şefi James Fry, "Bu korkunç suçları işleyen bir kişiyi gözaltına aldık ve topluluğumuzun güvende olduğuna inanıyorum ama yine de tetikte olmamız gerekiyor" dedi.

Idaho cinayetleriyle ilgili Kohberger'a, 4 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle yasal suçlama yöneltildi.

The Associated Press, kamuya açık kayıtların Kohberger'in ceza adaleti ve kriminolojisine yoğun ilgi duyan, kayıtlı bir liberteryen seçmen olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bryan Kohberger, Moscow'dan sadece 13 kilometre kadar uzaklıktaki Pullman'daki Washington Eyalet Üniversitesi Ceza Adaleti ve Kriminoloji Bölümü'nde doktora öğrencisi olarak listeleniyor.

Kohberger, Pennsylvania'daki Center Valley'de bulunan DeSales Üniversitesi'nde bu yıl ceza adaleti alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Üniversiteden basına yapılan açıklamada, "30 Aralık Cuma günü DeSales Üniversitesi, Bryan Kohberger'ın Idaho Üniversitesi'nden 4 öğrencinin öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklandığını öğrendi" ifadelerine yer verildi.

Kohberger 2020'de lisans derecesi almış ve yüksek lisans eğitimini Haziran 2022'de tamamlamıştı.

Açıklamada, "Katolik, Salezyen bir topluluk olarak bu sebepsiz trajediden dolayı yıkıldık. Bu zor dönemde düşüncelerimiz ve dualarımız kurbanların aileleriyle birlikte" diye eklendi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU