The Walking Dead'in yaratıcısı seride neden çok az hayvan olduğunu açıkladı

Robert Kirkman'ın beklenenden daha basit bir nedeni var

Dizide Ezekiel karakterini Khary Payton canlandırdı (AMC)

Final sezonu geçen aylarda yayımlanan ve 11 sezon boyunca tüm dünyada geniş kitlelere ulaşan The Walking Dead, Robert Kirkman'ın aynı başlıklı çizgi roman serisinden uyarlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Televizyona uyarlanmadan önce de çok fazla hayranı olan çizgi roman, diziden sonra daha da popülerleşti.

Bununla birlikte, zombi istilasına uğrayan dünyada geçen çizgi romanda çok az hayvanın bulunması dikkat çekiyordu. Özel sayılar yayımlayarak The Walking Dead serisine devam eden Kirkman, bunun nedenini açıkladı.

Kirkman, çizgi romanda karakterlere eşlik edecek kedi veya köpeklerin olmamasını, etrafta hayvan ölüleriyle karşılaşılmamasını basit bir nedene bağladı: Çizerlerin işini kolaylaştırmak. Charlie Adlard, Dave McCaig ve Rus Wooton gibi çizerlerle çalışan Kirkman şu ifadeleri kullandı:

Çizerler, hayvan çizmekten nefret eder. Sanatçılarımdan hayvan çizmelerini isteyemem.

ABD'li çizgi roman yazarı, sayfaları gereksiz hayvan imgeleriyle doldurmak yerine sanatçıların zombi tasvirlerine odaklanmasını istediğini belirtti.

The Walking Dead'in çizgi romanlarında çok fazla hayvan olmasa da hiç yok da değildi. Kirkman, karakterlere yardımcı olan atlar eklemişti. 

Serinin en ünlü hayvanıysa, Ezekiel'ın sadık dostu Shiva isimli bir kaplandı. Shiva, dizide de yer aldı.

The Walking Dead'in dizisi, 11 sezon boyunca büyük ölçüde ana materyale sadık kalsa da hikaye akışının bazı önemli yerlerinde farklı bir yol izledi.

Serinin ana karakteri Rick Grimes, çizgi romanın tersine dizide öldürülmedi. Rick'in hikayesi 2023'te yayımlanacak spinoff'ta devam edecek.

 

Independent Türkçe, ScreenRant, Insider

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU