Bono'nun oyuncu kızı Eve Hewson: Nepotizm bebekleri listesine giremediğim için yıkıldım

"2023 hedefim, nepotizm bebeği sayılacak kadar tanınır olmak"

Eve Hewson, dünyaca ünlü müzik grubu U2'nun solisti Bono'nun kızı (Wire Image)

ABD merkezli kültür-eğlence dergisi New York Magazine, geçen hafta çıkan senenin son sayısını "2022: Nepotizm Bebeklerinin Yılı" başlıklı kapağıyla yayımlamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geniş kapak dosyasında Hollywood'un tanınan isimlerinin çocuğu olan ve şöhreti yakalamalarında ebeveynlerinin sektördeki bağlantılarını kullandıkları öne sürülen ünlüler incelenmişti. 

Ebeveynleri ünlü olduğu için şöhret basamaklarını çaba sarf etmeden, kolayca tırmandıkları yönünde eleştiriler alan isimlerin çoğu, buna tepki göstermişti.

Öte yandan ünlü müzisyen Bono'nun oyuncu kızı Eve Hewson'ın tepkisi farklı oldu. New York Magazine'in dosya yazısında adını göremeyen Hewson, 20 Aralık'ta imalı bir tweet attı:

Nepotizm bebekleri yazısında yer almadığım için epey yıkıldım. Popüler dizim Bad Sisters'ı izlememişler mi? Ne cesaret!

31 yaşındaki Hewson, başka bir tweet'te "2023 hedeflerim: Nepotizm bebeği sayılacak kadar tanınır ol" diye yazdı.
 


Dosya yazısına şakayla karışık tepkisini böyle gösteren Hewson, kısa süre sonra listede adının yer aldığını fark etti ve bir önceki tweet'ini alıntılayarak şöyle yazdı:

Aman Tanrım! 2023 hedefime ulaştığımı fark ettim ve hâlâ 2022'deyiz!

Hewson'ın eleştirilere farklı yaklaşımı sosyal medyada kısa sürede dikkat çekti. Paylaşımlarına çeşitli yorumlar gelen oyuncu, 24 Aralık'ta daha ciddi bir üslup kullanarak şu açıklamayı yaptı:

Varlığımı yeni fark edenler için söylüyorum, ayrıcalıklı olmama dair çok fazla soru geldi. Babamın adının oyunculuğa başlamamda ne kadar yardımcı olduğundan her zaman hevesle bahsetmişimdir.

Bir sonraki tweet'inde de kendisine "şımarık" diyen ve paylaşımlarına kaba eleştiriler yapanlara seslenen Hewson, "Lütfen hayatta hep mizah anlayışınız olsun" dedi.

Yakın zamanda nepotizm eleştirilerine değinen bir diğer oyuncu da 64 yaşındaki Jamie Lee Curtis'ti. Instagram'dan açıklama yapan ünlü oyuncu, bu tartışmaların sadece "incitmek ve aşağılamak için" ortaya atıldığını dile getirmişti.

Şarkıcı Lily Allen da kendini savunmuş ve "Siyasette, hukuk bürolarında ve bankalarda çok daha fazla torpil dönüyordur ama bu beni ilgilendirmez" diye tweet atmıştı.

 

Independent Türkçe, People, Hollywood Reporter

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU