CHP'den 3 il başkanı milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti

CHP'nin İzmir, Karabük ve Muğla il başkanları, milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu

Fotoğraf: AA

CHP'den 3 il başkanı milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı

CHP'nin İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

1077961-160089163.jpeg

CHP'nin İzmir İl Başkanı Deniz Yücel / Fotoğraf: ANKA


Düzenlediği basın toplantısında konuşan Yücel, milletvekili aday adayı olmak için 5 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini ifade ederek, "Siyaseti hiçbir zaman kişisel ikbal peşinde koşarak yapmadım. Bugün AKP iktidarının son bulmasını samimiyetle ve inanarak konuşabiliyorsak bunun mimarı genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. İşte bu mücadelenin bir parçası olarak 5 yıldır büyük bir onurla sürdürdüğüm il başkanlığı görevimi, partimizin yayınladığı genelge doğrultusunda, milletvekili aday adayı olmak için noktalamaya karar verdim. Her son, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır" dedi.

a57e364e-ddb2-461e-bb79-e3cdfaa973bd.jpg

Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır / Fotoğraf: ANKA


Parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile il başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran Çakır, "Partimizin iktidara gelmesi konusunda 2011 yılından bu yana tüm İlçe Başkanlarımızla, yönetim kurullarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla, tüm üyelerimizle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu dönemde 2018'de uzun yıllar sonra bir Milletvekili ve 2019'da yine yıllar sonra Safranbolu Belediye Başkanlığını siz değerli yol arkadaşlarımızla kazanma başarısını gösterdik. Buradan bir kez daha emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber olmaktan gurur duyduğum ve onurla taşıdığım İl Başkanlığı görevimden 2023 Genel Seçimlerinde Milletvekili aday adayı olmak için ayrılmış bulunmaktayım. Görevim süresi boyunca desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize ve Karabüklü hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz iktidar olmak Karabük ve Karabük halkına hizmete devam etmektir" ifadelerini kullandı.
 

c744f30c-a934-419d-b6a3-0c595e08379a.jpg

Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu / Fotoğraf: ANKA

Zeybekoğlu ise istifasını açıkladığı toplantıda şunları söyledi:

Bugüne kadar birlikte mücadele ettiğim herkesten çok şey öğrendim, öğrenmeye de devam ediyorum. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde doğmuş bir parti üyesi olarak, yeni bir görevi sırtlanmaya hazır olduğumu ilan ediyorum. Cumhuriyetin 2. Yüzyılında, partimizin iktidar atağı yaptığı koşullarda milletvekilliğini, İl Başkanlığı’nda edindiğim tecrübeyi, ülke siyaseti alanına taşıyarak partime ve halkıma hizmet etmek olarak görüyorum. Ülkemizi, tek adam rejiminden çıkaracağımız adaletli ve özgür bir ülke mücadelesinde taş üstüne taş koymak için yola çıkıyorum. Örgütümüzü, halkımızı yanımda görmek bana gurur verecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Cumhuriyeti demokrasiyle harmanlama mücadelesini büyütmek için, örgütümün izniyle ve halkımızın desteğiyle, milletvekilliğine aday adayım.

 

Independent Türkçe, ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU