Dünya Kupası sonrası Süper Lig'de sahne Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin

Süper Lig'de Trabzonspor, Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Spor yorumcusu Haldun Domaç, dev müsabakayı değerlendirdi

Fenerbahçe liderliğini sürdürmek, Trabzonspor ise Fenerbahçe ile aradaki puan farkını apatmayı hedefliyor / Fotoğraf: AA

Süper Lig'e verilen 39 günlük ara bugün oynanacak müsabakalarla sona erecek.

Haftanın en önemli karşılaşmasında Trabzonspor, Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

24 Aralık'ta Medical Park Stadı'nda oynanacak müsabakayı Halil Umut Meler yönetecek.

Ligin ilk bölümünde 13'er müsabakayı geride bırakan takımlardan Trabzonspor 23 puanla 7, Fenerbahçe ise 29 puanla zirvede yer alıyor.

Geçen sezon 2 takım 9'uncu haftada karşı karşıya gelmiş, ev sahibi bordo-mavililer hakem kararlarının günlerce konuşulduğu müsabakada rakibini mağlup etmişti.

 

 

39 günlük arayı takımlar nasıl geçirdi?

Süper Lig'de 14'uncu hafta maçlarının tamamlanmasının ardından Dünya Kupası arasına giden takımlar, izinlerinin tamamlanmasının ardından çalışmalara başladı.

Bu süreçte Hull City, Crystal Palace ve Kasımpaşa ile hazırlık maçında karşılaşan bordo-maviler, 3 müsabakadan da beraberlikle ayrıldı.

Türkiye Kupası'nda ise Samsunspor'u 3-0 mağlup ederek son 16 turuna kaldı.

39 günlük arada çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe ise 4 hazırlık maçını geride bıraktı.

Jorge Jesus'un öğrencileri hazırlık maçlarında İspanyol temsilcileri Real Vallecano'yu 3-1, Villareal'i 2-1 mağlup ederken, Alanyaspor'u 4-2, Salernitana'yı da 3-0 yenmeyi başardı.

 

 

Sarı-lacivertliler, salı günü Türkiye Kupası'nda İstanbulspor'u da 3-1'le geçerek bir üst tura yükseldi.

Sezon başından bu yanan elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Fenerbahçe, Trabzonspor'u da mağlup ederek zirvedeki yerini korumak istiyor. 

Abdullah Avcı'nın öğrencileri ise 655 gündür lig maçlarında kaybetmediği sahasında rakibini mağlup ederek hem serisini sürdürmek hem de liderle puan farkını kapatmayı amaçlıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Çekişmeli, mücadeleci maç ancak bu maç öncesinde genel durumu tahmin etmek çok zor"

Spor yorumcusu Haldun Domaç, Fenerbahçe-Trabzonspor müsabakasını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Lige verilen aranın ardından Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi konuk edeceğini ve yaşanan Dünya Kupası arası nedeniyle hiç alışık olmadığımız bir süreçten geçildiğine vurgu yapan Domaç, "Trabzonspor-Fenerbahçe maçları her zaman çekişmesi, mücadelesi yüksek karşılaşmalar olur. Ancak bu maç öncesinde genel durumun ne olduğunu tahmin edebilmek çok kolay değil" dedi. 

 

Haldun Domaç-Twitter.jpg
Haldun Domaç / Fotoğraf: Twitter

 

Ligin henüz ortası dahi gelmeden takımların yeniden kamp sürecine girdiğini ve resmi maçlar oynanmadığını hatırlatan Domaç, "Ziraat Türkiye Kupası'nda 2-3 gün önce arka arkaya Fenerbahçe de Trabzonspor da maç oynadı. Onun için takımlarla ilgili genel bir belirsizlik ortamı olacak" diye konuştu.

"Fenerbahçe'nin oturmuş oyun anlayışı var, Trabzonspor dalgalanmalar yaşıyor"

Her iki takımın geçirdiği kamp sürecini de yorumlayan Domaç, şu ifadeleri kullandı:

Fenerbahçe'nin oyun olarak bıraktığı yerden devam ettiğini, Trabzonspor'un da yeni bir oyun kurmak için mücadele ettiğini gördük. Ne kadar mesafe kat ettiklerini Samsunspor ve İstanbulspor maçlarına bakarak görme şansımız doğru olmaz. Ama bir gerçek var ki hazırlık maçları temposunda Fenerbahçe'nin daha iyi bir süreç yaşadığını söyleyebilirim. 

 

 

İki takım kıyas edildiğinde Fenerbahçe'nin oturmuş bir oyun anlayışı olduğunu buna karşılık Trabzonspor'un ise sorunlar yaşadığına dikkat çeken Domaç, "Fenerbahçe'nin her oyuncusundan verim alabilen bir teknik direktörü var. Buna karşılık Trabzonspor'un oyun anlayışında bir dalgalanma var. Avcı da hava topu alamadıkları, uzun top kullandıkları, topun kendilerinde kalması konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ve bunları tamir etmeye çalıştıklarını söylemişti. Trabzonspor'un kadrosunda da dalgalanma var. Visca, Trezeguet döndü, dinlendirdi. Bartra'nın performansı, Larsen'in Dünya Kupası dönüşüyle ilgili bazı oyuncularda net veriler olmadığı bir gerçek. Fenerbahçe'deki oyuncuların genel verileri hala olumlu yönde seyrediyor" şeklinde görüş belirtti. 

 

 

"Beraberlik öncelikli eğer bir takım kazanacaksa da onun Trabzonspor olacağını düşünüyorum"

"Unutulmaması gereken bir gerçek var ki bu karşılaşma coşkulu bir taraftar önünde oynanacak. Ve Trabzon bu ülkedeki en zor deplasman" diyen Domaç, müsabakanın sonucuyla ilgili tahminini şöyle aktardı:

Bu tür büyük maçlarda daima ev sahibi bir adım önde ve avantajlıdır. Deplasman ekipleri önceliği beraberliğe verir. Fenerbahçe'yi Beşiktaş deplasmanında gördük. O nedenle beraberlik öncelikli olacak. Eğer bir takım kazanacaksa da önceliğin Trabzonspor'da olacağını düşünüyorum. Bu noktada Trabzonspor'un oyunu da önemli. Fenerbahçe, Beşiktaş maçında kalesine sadece 1 şut çektirdi ve Beşiktaş'ı 7 kez ofsayta düşürdü. Kurgulu bir savunmayla arkada Trabzonspor'a imkanlar verebileceğini ama Trabzonspor'un da zamanlamalı oyunla ön plana çıkması gerekiyor. Bu noktada Bakasetas, Trabzonspor adına kritik ve anahtar bir oyuncu olacaktır.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU