Mikrofonu açık kalan Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, muhalif parti liderine küfretti

Yaşananların ardından Ardern özür diledi

42 yaşındaki Ardern, 26 Ekim 2017'de göreve başlamıştı (Reuters)

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, parlamento görüşmelerinde mikrofonunu açık unutunca başka bir siyasetçiye hakaret ettiği duyuldu.

Parlamentonun televizyon kanalında canlı yayımlanan bugünkü oturumda sağcı ACT partisinin lideri David Seymour, Ardern'den siyasi kariyerinde yaptığı bir hatanın ardından özür dileyip bunu düzeltmeye çalıştığı bir örnek vermesini istedi.

Ardern ise pandemide uygulanan tecrit önlemlerini örnek göstererek, bunların halkı zorladığını ama şikayetleri değerlendirerek gerekli iyileştirmeleri yaptıklarını belirtti.

Başbakan, konuşmasını tamamladıktan sonra yardımcısı Grant Robertson'ın yanına oturdu. Bu sırada mikrofonu açık kalan Ardern'in, Seymour'a "Kendini beğenmiş p**t" dediği duyuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

120 kişilik parlamentoda 10 koltuğa sahip muhalif partinin lideri, oturumun ardından yaptığı açıklamada "Bazen işe yaramaz bir Maori'yim bazen de kendini beğenmiş bir p**tum" ifadelerini kullandı.

Ardern'in lideriğindeki Yeni Zelanda İşçi Partisi'nden Medya Bakanı Willie Jackson da mayısta yaptığı açıklamada Seymour'a "işe yaramaz bir Maori" demişti. Seymour'un annesi Yeni Zelanda'nın yerli halkı Maorilerin soyundan geliyor.

Seymour, yaşananların ardından Ardern'in kendisinden özür dilediğini söyledi.

"Aslında yükselen fiyatlardan mağdur olan Yeni Zelandalılardan özür dilenmesini istiyoruz" diyen siyasetçi, Ardern'le konuştuklarını ve aralarında anlaşmazlık olmadığını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden da ocakta yaptığı basın toplantısında mikrofonunu açık unutmuş, kendisine enflasyonla ilgili soru soran Fox News muhabiri Peter Doocy'e "Aptal o***pu çocuğu" dediği duyulmuştu. Muhabir daha sonra Biden'ın kendisini arayıp özür dilediğini söylemişti.



Independent Türkçe, Guardian, NZ Herald

DAHA FAZLA HABER OKU