Backstreet Boys'un yıldızı, 17 yaşındaki otizmli hayranına tecavüz ettiği iddiasına yanıt verdi

Carter'ın avukatı Michael Holtz, iddiaları "tamamen gerçek dışı" olarak nitelendirdi

Nick Carter, 2000'lerin en popüler erkek müzik gruplarından Backstreet Boys'un 5 üyesinden biriydi (Reuters)

Backstreet Boys üyesi Nick Carter'ın 2001'de ergenlik dönemindeyken kendisine saldırıda bulunduğunu iddia eden kadın, müzisyene cinsel istismar suçlamasıyla dava açtı. Carter suçlamaları reddetti.

Shannon Ruth isimli kadının davayı perşembe günü (8 Aralık) ABD'nin Nevada eyaletindeki Clerk County'de açtığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

People, Rolling Stone ve TMZ'nin incelediği dava belgelerinde Carter'ın Ruth'u Washington'da çaldıkları sırada grubun tur otobüsüne davet ettiği iddia edildi.

Otizmli ve serebral palsi hastası olduğunu söyleyen Ruth, Carter'ın "VIP içeceği" diye adlandırdığı ve alkol tadı olan pembe bir içki verdiğini ve ardından da kendisine oral seks yapması için ısrar ettiğini öne sürdü.

Belgelerde Carter'ın bunun ardından, olaydan sonra HPV kaptığını söyleyen Ruth'a tecavüz ettiği iddia ediliyor.

Carter'ın avukatı Michael Holtz, The Independent'a gönderdiği açıklamada herhangi bir suç işlendiğini müvekkili adına şiddetle reddetti.

Açıklamada şöyle yazdı:

20 yıldan daha uzun bir süre önce yaşandığı iddia edilen olayla ilgili bu iddia yasal açıdan dayanaksız olmakla birlikte, aynı zamanda tamamen gerçek dışıdır. Ne yazık ki, Ruth birkaç yıldır Nick hakkında yanlış iddialarda bulunmaya yönlendiriliyor, bu iddialar zaman içinde defalarca ve önemli ölçüde değişti.

Hiç kimse fırsatçı bir avukat tarafından düzenlenen bir basın gösterisine kanmamalıdır, bu iddianın hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. Mahkemelerin de bunu çabucak fark edeceğinden hiç şüphemiz yok.

Ruth, perşembe günü Beverly Hills'te avukatı Mark Boskovich'le birlikte düzenlediği basın toplantısında kameralara "Son 21 yıl Nick Carter'ın bana tecavüz etmesinin doğrudan bir sonucu olarak acı, kafa karışıklığı, hayal kırıklığı, utanç ve kendime zarar vermekle geçti" dedi ve ekledi:

Serebral palsi hastası ve otistik olmama rağmen, hiçbir şeyin beni Nick Carter'ın bana yaptıklarından daha fazla etkilediğini sanmıyorum.

Daha önce 2017'de Dream grubunun solisti Melissa Schuman, Carter'ı tecavüzle suçlamıştı ve olay yaşandığında kendisinin 18, Nick Carter'ın ise 22 yaşında olduğunu iddia etmişti.

Carter, ilişkilerinin "rızaya dayalı" olduğunu söyleyerek Schuman'ın iddialarını reddetmişti. Los Angeles Bölge Savcılığı daha sonra zaman aşımına uğramasını gerekçe göstererek 2018'de davayı düşürmüştü.

Bu yeni dava, Carter'ın kardeşi Aaron'ın 34 yaşında ölmesinden sadece bir ay sonra açıldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU