Birleşmenin ardından Ethereum'un enerji talebindeki düşüş bir ülkenin ihtiyacına denk

Talepteki azalma, İrlanda veya Avusturya gibi bir ülkenin elektrik enerjisi ihtiyacına denk

(Unsplash)

Yeni bir araştırmaya göre, Ethereum'un temel teknolojisindeki değişikliğin ardından kripto para biriminin enerji talepleri bir ülkenin ihtiyacı kadar azaldı.

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi eylülde "Birleşme" adı verilen bir geçiş yaşadı. O dönem yorumcular bu geçiş için Bitcoin'in yaratılmasından sonra "kripto tarihinin en önemli olayı" demişti.

Birleşme, İş İspatı (PoW) ağından Hisse İspatı (PoS) ağına geçişi içeriyordu. Bu da işlemlerin doğrulanması veya Ethereum'un ETH tokeninin yeni birimlerinin çıkarılması için artık muazzam hesaplama gücüne ihtiyaç duyulmadığı anlamına geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tahminler, Birleşme'nin Ethereum'un elektrik tüketimini yüzde 99'dan fazla azaltacağını öne sürüyordu. Şimdi bu tahminler, veri bilimine odaklanan akademik dergi Patterns'da salı günü yayımlanan bir çalışmayla doğrulandı.

Araştırmada, "Mutlak veriler ışığında, enerji talebindeki azalma İrlanda ve hatta Avusturya gibi bir ülkenin elektrik enerjisi ihtiyacına denk olabilir" ifadelerine yer verildi.

Fakat Ethereum'un ağına yönelik enerji talebindeki azalma küresel olarak karşılık bulmayabilir. Çünkü ETH madenciliği için kullanılan hesaplama cihazları, halen PoW kullanan diğer kripto para birimlerinin madenciliğinde, bu kripto para birimlerine yönelik talep yüksek kaldığı sürece, yeniden kullanılabilir.

Çalışmanın yazarı ve kripto ekonomisti Alex De Vries, "Kripto tüketicileri yeterince kaygılı olsaydı, muhtemelen Bitcoin ve daha önceleri Ethereum satın almaktan kaçınırdı" dedi.

Fakat daha geçen yıl, iklim üzerindeki etkilerinin haberleştirilmesinde eksiklik olmamasına rağmen bu kripto paralar hâlâ tüm zamanlardaki fiyat zirvelerine erişiyordu.

Bitcoin savunucuları şimdiye kadar dünyanın önde gelen kripto para birimi için benzer bir değişikliği dayatmakta isteksiz oldu çünkü bunun, Bitcoin'i temel merkeziyetsizlik ilkesinden uzaklaştırdığını iddia ediyorlar.

Düzenleyicilerden önemli bir baskı gelirse bu durumun değişmesi olası. Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi, eylülde çevreye duyarlı kripto para teknolojilerine doğru geçiş öneren bir rapor yayımlamıştı.

De Vries, "Bu, yönetimin en üst düzeylerinde tartışılıyor. Düzenleme, topluluğun mevcut tutumunu yeniden gözden geçirmesini sağlayacaktır" dedi.

Bitcoin topluluğu son derece değişim karşıtı bir tutum izliyor fakat Ethereum topluluğu, endişelere ve direnişe rağmen canlı bir blok zincirinde gerekli değişiklikleri yapmanın mümkün olduğunu gösterdi. Bu da Bitcoin topluluğunun bunları gerçekten gerçekleştirmek için dışarıdan biraz dürtülmeye ihtiyaç duyabileceği anlamına geliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU