Erdoğan'dan 6'lı masanın anayasa teklifi ile ilgili yorum: Çıkara çıkara ucube bir teklif çıkardılar

6'lı masanın anayasa teklifi ile ilgili yorum yapan Erdoğan, "Türkiye'yi eski günlerine döndürmek isteyen bir proje ile çıktılar" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılarak açıklamalarda bulundu.

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde yaşanan depremle ilgili konuşan Erdoğan, "Düzce'yi genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiğimizi açıklamak istiyorum" dedi.

Türkiye'nin ekonomik alanda büyüdüğünü hatırlatan Erdoğan, "Küresel düzeyde resesyon edişesinin arttığı dönemde Türkiye'nin büyümesini sürdürmesi çok kıymetlidir. İnşallah 2022'yi dünyaya göre rekor düzeyde kapatarak 2023'e iyi bir giriş yapacağız" diye konuştu.

"Türkiye'yi eski günlerine döndürmek isteyen bir proje ile çıktılar"

Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Seçimler yaklaşıyor. Bay Kemal yalanlar dünyası ile milletin karşısına çıkacak. Bu yalanları duyacaksınız, göreceksiniz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, 6'lı masanın anayasa teklifini de eleştirerek şunları kaydetti:

Güçlendirilmiş parlamenter sistem dedikleri palavralarına aldanmayın, bunlardan bir şey çıkmaz, oturur, konuşur, dağılırlar. Türkiye yeni yönetim sistemi ile işin ruhuna uygun şekilde siyasette iki ittifaklı görünüm kaznamıştır. Diğer ittifak 6'lı masa olarak kamuoyuna çıkmakla birlikte hangi amaçlarla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır. Türkiye'yi eski günlerine döndürmek isteyen arkaik bir proje ile çıktılar. Biz AK Parti kurulurken neler görmedik ki... 8 aylık yönetimler gördük. Benim milletim bunları biliyor. Bu koalisyonlardan bu ülkeye bir fayda geldi mi? Gelmedi. Netice alabildik mi? Alamadık. AK Parti iktidarları ile 20 yıldır istikrar, güven, güçlü devlet var. İşte biz bunu sağladık. Bugüne kadar ne CHP'den ne de şürekasından ülkenin herhangi bir derdine derman oalcak hiçbir adıma rastlanmadı. 

Becerebildikleri tek şey anayasa değişiklik teklifi açıklamak oldu. Eski Türkiye ipiyle çıkara çıkara ucube bir teklif çıkardılar. Bir gözden geçirdim. Ne var, masanın etrafındakiler artı masanın altındaki. "Bunlara ne verirsek mutlu olurlar" buna çalışmışlar. Belediyeler kapatılmayacakmış, hazine yardımlarından herkes nasibini alacakmış. Benim milletim bunu yutmaz. Benim milletin bu ülkeye, bu millete, bu devlete ne gelecek buna bakar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kontrolleri sıkılaştıracağız, fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız"

Marketlerdeki fiyat artışları ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Kabine'de arkadaşlarıma söyledim; başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere kontrolleri sıkılaştıracağız. Bütün mesele bu fiyat farklılıklarını gidermenin yollarını arayacağız. Birçok birimlerde ekonomide farklılıklar var, Fiyat İstikrar Komitesi'ni kurarak takibini yapacağız" ifadelerini kullandı.

"3 Aralık'ta biz de Şanlıurfa'dayız, oradan açıklamamızı yapacağız"

Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta açıklayacağını duyurduğu vizyon belgesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Ayın 3'ünde biz de Şanlıurfa'dayız, biz de oradan açıklamamızı yapacağız. Sen açıklamanı yaparken bizi de takip et. Bak bakalım Şanlıurfa'dan ses nasıl geliyor, sendeki sese benziyor mu, benzemiyor mu? Togg fabrikasına giderken 'Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı yanına alacaksın' dedim. Ne dedi biliyor musunuz? 'O geliyorsa ben gelmem'

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU