İYİ Partili Kabukcuoğlu: Olası bir İstanbul depremi, ülkemiz için beka sorunu

Kabukcuoğlu, ülke genelinde öncelikle depreme dayanıksız yapıların tespit edilmesi, bu kapsamda 2 milyon kadar konutun derhal yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini söyledi

 

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, olası bir İstanbul depreminin Türkiye için beka sorunu teşkil ettiğini söyledi.

Kabukcuoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, coğrafi konumu itibarıyla en etkin deprem kuşakları üzerinde yer alan Türkiye'nin topraklarının yüzde 96'sının, nüfusun ise yüzde 98'nin deprem kuşağında bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'de 18 kent, 80 ilçe ve 512 köyün diri fay hatları üzerine kurulu olduğunu belirten Kabukcuoğlu, seçim bölgesi Eskişehir'de de 17 mahallenin fay hatları üzerinde bulunduğunu dile getirdi. Kabukcuoğlu, olası bir depreme karşı Porsuk, Keskin ve Gökçekaya barajlarının yeniden değerlendirilmesini istedi.

Arslan Kabukcuoğlu, ülke genelinde öncelikle depreme dayanıksız yapıların tespit edilmesi, bu kapsamda 2 milyon kadar konutun derhal yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da olası deprem konusuna da değinen Kabukcuoğlu, "Olası bir İstanbul depremi, ülkemiz için beka sorunu. İstanbul'un beklenen depreme hazırlanması için her türlü tedbir alınmalı. Hükümet, İstanbul için öncelikle Kanal İstanbul gibi birtakım heveslerle hareket etmekte, deprem için alınması gereken tedbirleri almamakta ve rantla uğraşmakta" diye konuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU