Asgari Ücret Tespit Komisyonu, çalışma takvimini 1 Aralık'ta belirleyecek

Bilgin, Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Akkol ile bir görüşme yapacağını bildirdi. Bakanlıktan ise toplantının 1 Aralık'ta gerçekleşeceği kaydedildi

Fotoğraf: AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret takviminin belirlenmesi için yarın TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşeceklerini bildirdi.

Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorusunu yanıtladı.

"Asgari ücret görüşmeleri" sorulan Bakan Bilgin, "Biz davet ettik. Yarın Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir görüşme yapacağım. Görüşmede, asgari ücret konusunda yapılacak toplantıyı organize edeceğiz. Birlikte takvime karar vereceğiz" yanıtını verdi.

1 Aralık'ta takvim oluşturulacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takviminin belirlenmesine ilişkin toplantı, 1 Aralık'a ertelendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuya ilişkin olarak “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takviminin belirlenmesi için perşembe günü, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecektir” açıklaması yaptı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU