Gazeteci Cüneyt Cebenoyan trafik kazasında hayatını kaybetti

Konya Seydişehir’de yaşanan trafik kazasında BirGün Gazetesi yazarı Cüneyt Cebenoyan öldü, eşi Ayşegül Cebenoyan yaralandı

Fotoğraf: Twitter

BirGün gazetesi köşe yazarı Cüneyt Cebenoyan, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Cebenoyan yönetimindeki 34 ZE 9553 plakalı otomobil, Seydişehir-Konya karayolunun beşinci kilometresinde sürücüsü henüz belirlenemeyen BA 975 TJ yabancı plakalı otomobille çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle Cebenoyan'ın kullandığı otomobil daha sonra refüjdeki bariyerlere çarptı.

Kazada, sürücü Cüneyt Cebenoyan olay yerinde hayatını kaybetti. Araçta bulunan eşi Ayşegül Cebenoyan yaralandı ve Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Cebenoyan'ın cenazesi ise olay yeri incelemesinin ardından Seydişehir Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

BirGün gazetesi, Cebenoyan'ın yaşamını yitirdiğini "Yazarımızı, dostumuzu Cüneyt Cebenoyan'ı kaybettik" ifadeleriyle duyurdu.


Bombalı saldırıda ablasını, depremde de annesi, babası ve oğlunu kaybetmişti

Cüneyt Cebenoyan’ın ablası arkeolog Yasemin Cebenoyan, 30 Aralık 1994’te Taksim The Marmara Oteli’nin altındaki pastaneye PKK’nın koyduğu bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti. Cüneyt Cebenoyan kız kardeşinin ölümünü şöyle anlatmıştı:

“Ayşegül’le 1989’da evlendik. Çocuk yapmak çok büyük bir karardı ve biz cesaret edemiyorduk bir türlü. Sonra 30 Aralık 1994’te bir bomba patladı. The Marmara Oteli’ndeki Opera Pastanesi’ne Deniz Demir adlı bir PKK militanı bomba koymuştu. Onat Kutlar eşi Filiz’le buluşacaktı o pastanede o gün. Ablam da arkadaşı Beyza’dan doğum günü hediyesini alacaktı. Yasemin bomba patlar patlamaz, Onat abi 11 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetti.”

 

cebenoyan.jpg
Cüneyt Cebenoyan, eşi ve 1999 depreminde yaşamını yitiren oğlu Ali ile birlikte çekilen fotoğrafını BirGün gazetesindeki köşesinde paylaşmıştı / Fotoğraf: BirGün


Kız kardeşinin ölümünden tam 3 yıl sonra 30 Aralık 1997'de oğlu dünyaya gelen Cebenoyan, annesini, babasını ve oğlunu da 1999 Yalova depreminde kaybettiğini şu şekilde anlatmıştı:

“Deprem benden hem geçmişimi hem de geleceğimi aldı. Anne, baba ve çocuk… Bir anda annesiz ve babasız bir çocuk ve çocuksuz bir baba haline geldim 1999’da. Yasemin’in öldüğü gün doğan ve nihayetinde annem ve babamı hayata döndüren Ali, annem ve babamla birlikte bu dünyadan ayrılmıştı.”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU